Αντίστροφη μέτρηση για την Τουρκία - Το αδιέξοδο και τα σενάρια πολέμου που επεξεργάζονται τα μυστικά κέντρα που δρουν στις ΗΠΑ

Αναπόφευκτη πλέον είναι η σύγκρουση των Ισλαμιστών και των Κεμαλικών στην Τουρκία, η οποία βρίσκεται σε αναμενόμενο για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ πρωτοφανές πολιτικό αδιέξοδο. Το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει τα γνωστά κέντρα της Ουάσιγκτον να εξετάζουν διάφορα σενάρια σε μια προσπάθεια διεξόδου από την κρίση και να συμβάλουν ώστε να διατηρήσουν ισχυρή την τεχνητή «εθνική» συνοχή στη γείτονα.
Η αντίστροφη μέτρηση ως εκ τούτου έχει ήδη αρχίσει και μέσα στον Ιούλιο εκτιμάται πως θα κορυφωθεί, αφού ο χρόνος που τρέχουν τα γεγονότα στη γείτονα δεν δύναται να ελεγχθεί. Η προσπάθεια των ΗΠΑ επικεντρώνεται ωστόσο στο πως θα διαφυλαχθούν τα συμφέροντά της στην περιοχή. Δεν αποκλείεται λοιπόν να επιχειρήσουν να σπρώξουν την Τουρκία σε μία ελεγχόμενη σύρραξη με την Ελλάδα, η οποία θα ξεκινήσει από την Κύπρο και θα καταλήξει με μία προσωρινή κατοχή ελληνικού ακριτικού νησιού. Οι Αμερικανοί πιστεύουν πως μία τέτοια εξέλιξη θα συνέβαλε στην ενίσχυση του στρατιωτικού κατεστημένου αλλά και της Κεμαλικής πτέρυγας, στην εκκαθάριση των ηγετικών μορφών των Ισλαμιστών και πιθανόν να βοηθούσε στην δημιουργία και ανάδειξη μίας νέας προσωπικότητας ελεγχόμενης από τις ΗΠΑ. Μιας προσωπικότητας την οποία θα παρουσίαζαν ως νέο Κεμάλ και θα ισχυροποιούσε την κλονιζόμενη συνοχή του τουρκικού συνονθυλεύματος.
Για μία τέτοια εξέλιξη που σήμερα κατέστη υπαρκτό σενάριο είχε μιλήσει πριν από πολλά χρόνια και ο Αγιορείτης γέροντας Παϊσιος. Το δεύτερο σενάριο που εξυπηρετεί τα σχέδια των ΗΠΑ και λειτουργεί είτε ως αυτόνομο είτε ως συνέχεια του ανωτέρω έχει να κάνει με πρόκληση σύρραξης με τους ανερχόμενους Παγκοσμίως Ρώσους. Σύρραξη που θα αποσκοπεί να ματαιώσει τα σχέδια της Μόσχας και της Αθήνας για τον αγωγό φυσικού αερίου και θα ενισχύσει τα αμερικανικά σχέδια για αγωγό μέσω Σκοπίων. Οι λίγοι μήνες που απομένουν για να ολοκληρωθεί η θητεία του Μπους λειτουργούν πιεστικά στην βασική επιδίωξη του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τσέϊνι να εκδιώξει την Μόσχα από τη Βαλκανική... Μέσα λοιπόν στην όλη αναμπουμπούλα θα επιχειρηθεί να πιεσθεί η Αθήνα να αναγνωρίσει τα Σκόπια ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Ως τελευταίο σενάριο εξετάζεται η διάλυση της Τουρκίας και η ίδρυση μικρότερων ελεγχόμενων και οικονομικά ανίσχυρων κρατιδίων που θα βοηθούν στην αναγκαιότητα εξάρτησής τους από τις ΗΠΑ. Στο σενάριο αυτό προβλέπεται η δημιουργία ισχυρού κουρδικού κράτους που θα παίζει, όπως η Τουρκία το ρόλο του χωροφύλακα στα νότια της Ρωσίας, η ίδρυση ενός κρατιδίου που θα απαρτίζεται με τους φιλοευρωπαϊστές Αλεβήδες και θα καταλαμβάνει την παράκτια ζώνη της Μικράς Ασίας μέχρι και το Λίβανο ώστε να δοθεί μακροπρόθεσμα η δυνατότητα ένταξης του Ισραήλ στην Ε.Ε. . Ο αποκλεισμός της Συρίας από τη Μεσόγειο και η ανταμοιβή της Δαμασκού με τη διαχείριση των νερών του Ευφράτη κ.ο.κ
Τα ανωτέρω φυσικά σχέδια επί χάρτου βρίσκουν την Αθήνα απροετοίμαστη και σε ρόλο παρατηρητή. Βέβαια όλοι οι εμπνευστές τους λησμονούν πως υπάρχει και ο τριαδικός Θεός που προστατεύει το ελληνικό έθνος από κάθε επίδοξο κατακτητή, αλλά το όχημα που ενεργοποιεί το Θεό είναι η ταπείνωση και η επιστροφή στην αληθινή Ορθόδοξη πίστη. Και αυτό είναι πλέον το ζητούμενο που επιβάλλουν τη συνεργασία Εκκλησίας και Κράτους ώστε να αντιμετωπισθεί κάθε απειλή στο ιδιαίτερα καυτό -όπως διαμορφώνεται -καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: