ΣΥΡΙΖΑ: Ο Δούρειος ίππος της Νέας Τάξης

Προτρέπει σε ακύρωση

των παραδοσιακών αξιών

Ο γαϊ-δούρειος ίππος ή ημίονος της νέας τάξης πραγμάτων είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το πολιτικό υβρίδιο δεν μπορεί να αναπαραχθεί, είναι στείρο και ασύμβατο σε διασταύρωση αυτοχθόνων ιδεών, δύναται όμως να προκύψει μέσω πολιτικής αντινομίας του τύπου: «Η αριστερά διευκολύνει και προωθεί την καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση».
Αν λοιπόν φέρουμε την άλογη θεωρεία της νέας τάξης πραγμάτων και την εντάξουμε στην υπομονετική και καρτερική ηττοπάθεια του ανεύθυνου μικροαστού, θα προκύψει η γνωστή τερατογένεση, ο άπατρις- κοσμοπολίτης, ο βολεμένος καλοπερασάκιας.

Αυτός συνήθως δεν έχει καμία διάθεση να αγωνιστεί, ήρθε στον κόσμο για να τον απολαύσει με τους κόπους των άλλων!! Δεν ενθουσιάζεται με επαναστάσεις, αλλά με επιφανειακές μεταρρυθμίσεις, επειδή ανήκει στα κοινωνικά μεσοστρώματα.
Είναι διαρκώς πνευματικά «αραχτός» και εξωραΐζει την καθημερινότητα με θεωρητική ραθυμία, αγαπάει μεν τα δάση, για να πάει περίπατο στην εξοχή και καίει τα βιβλιοπωλεία όταν δεν πουλάνε τα δικά του ιδεολογήματα.
Δεν επηρεάζεται από τις εισοδηματικές του διακυμάνσεις, γιατί οι μειώσεις στις απολαβές του, απλά του αλλάζουν τον τόπο προορισμού των διακοπών του.
Άντε το πολύ-πολύ να αλλάξει αυτοκίνητο κάθε πέντε αντί για κάθε τρία χρόνια!! Ιδεολογικά η προσέγγιση του είναι συνεχώς αναθεωρούμενη, σε σημείο που να προσαρμόζεται εύκολα στον συρμό της εποχής, εγκαταλείποντας τις κουραστικές και για το άτομο για την κοινωνική του θέση ασύμφορες δογματικές δοξασίες!!
Μέσω του αναθεωρητισμού ακυρώνει και τις παραδοσιακές αξίες και αρχές ακόμη και αν είναι διαχρονικά σωστές.
Ανήκει στην μεσαία ή την μικροαστική τάξη και ηδονίζεται με κάθε τι το ξενόφερτο!! Αρέσκεται στην μίμηση της τελευταίας λέξης της μόδας. Είναι υπέρ της ελεύθερης χρήσης των ναρκωτικών και επιδιώκει την νομιμοποίηση τους!!
Εσωτερικεύει τις ενοχές του «κατώτερου» ελληνικού λαού που ακόμη δεν έχει φτάσει τις ιδεώδεις, προχωρημένες, σύγχρονες κοινωνίες και την «λαμπρότητα» που έχουν οι κατ ουσία παρακμαζόμενες μεγαλουπόλεις της Δύσης!!
Είναι πάντα μέσα στα πράγματα και θέλει να εξομοιωθούμε με τα «ανώτερα» κατ αυτόν πρότυπα των κρατών της Δυτικής Ευρώπης και της Αμερικής όπου συνήθως σπούδασε.
Έχει αλλεργία με την Εκκλησία, την Ορθοδοξία και την πυρηνική οικογένεια όπου «ένας άνδρας παντρεύεται μία γυναίκα και κάνουν παιδιά», λέει ναι στον γάμο ομοφυλοφίλων και στη υιοθεσία παιδιών από αυτούς!!
Υπερασπίζεται επιλεκτικά τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα ταυτίζει με τα δικαιώματα των μειονοτήτων που περιλαμβάνουν «εθνικές» μειονότητες εντός της Ελλάδας, τσιγγάνους, αιρέσεις, λαθρομετανάστες, αποδεχόμενος έτσι κάθε προπαγάνδα και σχέδιο που προωθούν τα επιτελεία της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων.
Αποκαλεί την επέκταση του καπιταλισμού «παγκοσμιοποίηση» και όχι με τον παραδοσιακό όρο ιμπεριαλισμός, όπως οι πολυεθνικές εταιρείες που για λόγους αποενοχοποίησης αυτοαποκαλούνται «διεθνείς».
Καταγγέλλει την αντίσταση στα σχέδια της νέας τάξης πραγμάτων ως εθνικισμό κάνοντας σκόπιμη διαστρέβλωση των εννοιών και ταυτίζοντας την εθνική συνείδηση με τον επιθετικό σωβινισμό (υπερβολική και εχθρική σε όλους τους άλλους, επεκτατική πατριδολατρία).
Ανέχεται και νομιμοποιεί την ανθελληνική υστερία, των υποδαυλιζόμενων από τους γεωπολιτικούς δυνάστες, γειτόνων μας.
Έχει έναν ιδιότυπο ρατσισμό ενάντια σε κάθε τι ελληνικό και ηδονίζεται με κάθε υβριστή και εχθρευόμενο την Ελλάδα και τους Έλληνες, επιχαίρει μάλιστα, όταν οι «δικοί του» καίνε την Ελληνική σημαία και ταυτίζεται με τον ιμπεριαλιστικά καθοδηγούμενο αναρχισμό. Θέλει την κατάργηση των παρελάσεων, το σβήσιμο της εθνικής μνήμης και υπονομεύει την αγάπη στην ελευθερία και την πατρίδα.
Αδιαφορεί για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και θα ήθελε να πέσουν μονομερώς τα σύνορα και να γίνουμε «ξέφραγο αμπέλι» στις ορέξεις του καθενός, (γραμμή Σόρος με το ίδρυμα του περί Ανοικτής Κοινωνίας).
Υπερασπίζεται με πάθος τα ανθελληνικά και παραχαραγμένα βιβλία της ιστορίας που κατασκεύασε ο Σόρος και το παινεύεται από πάνω!!
Βοηθάει φανερά του σλάβο-βούλγαρους ψευτομακεδόνες ενάντια στην Ελλάδα και αποκαλεί τους μουσουλμάνους της Θράκης, Τούρκους καταδικάζοντας σε αναγκαστικό εκτουρκισμό τους γηγενείς Πομάκους (Αγριάνες κατά το απώτατο παρελθόν).
Θέλει να μπει η Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση ισότιμα και να μας καταλάβει πληθυσμιακά!!
Κάνει πως αγνοεί ότι το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας είναι τεράστιο και «καίγεται» να ιδρυθούν μειονοτικά κόμματα στην Ελλάδα απαιτώντας άμεση απόδοση υπηκοότητας σε όλους τους ξένους που ευρίσκονται εντός συνόρων!!
Αυτό είναι το τυπικό σκεπτικό του στελέχους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, που ενώ δηλώνει αριστερός, συντηρεί τις γραμμές του διεθνούς κατεστημένου, παπαγαλίζει εισαγόμενες θεωρίες και είναι αναμφισβήτητα σήμερα ο κυριότερος εκφραστής των θέσεων της νέας τάξης πραγμάτων!!
Σε ότι αφορά τις παγιδευμένες φωτεινές εξαιρέσεις μερικών αριστερών πατριωτών στα πλαίσια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, αυτοί πασχίζουν απομονωμένοι καθώς οι άλλοι (που έχουν την πλειοψηφία),έχουν ανεπιστρεπτί ενσωματωθεί στο σύστημα.
Το ιδεολογικό πολυκατάστημα έχει κεντρική είσοδο ηγεμονευόμενη από το θεωρητικό περίβλημα των εκσυγχρονισμένων αστών και διατηρεί ανοικτά και αυτόνομα παράθυρα διαφυγής σε περίπτωση ιδεολογικού κινδύνου.
Μέσω του θεσπισμένου κατακερματισμένου, πολυφωνικού αυτοπροσδιορισμού μεταφράζει και εγγράφει εισαγόμενους πολιτικούς νεωτερισμούς κάθε λογής.
Με πρόσχημα την υποτιθέμενη ταξική πρωτοπορία των διανοουμένων, έναντι της αμόρφωτης εργατικής τάξης, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α εκπροσωπεί τους κοσμοπολίτες μικροαστούς.
Η μονομανής άρνηση του έθνους που είναι σαφώς λαθεμένο ιδεολόγημα, για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α είναι η λευκή σημαία της παράδοσης του στους παγκόσμιους καπιταλιστές.
Ο κοινωνικός και πολιτικός μικροαστισμός δρα διαλυτικά στο λαϊκό κίνημα και μετατρέπει την πάλαι ποτέ ελληνική αριστερά σε απολειφάδι της Νέας Τάξης πραγμάτων.
Σιγά μην στενοχωρήθηκαν κιόλας!! Ίσα- ίσα το απολαμβάνουν ανερυθρίαστα αφού καλά περνάνε οι άνθρωποι. Το κρίμα είναι που πάει χαμένη τόσο λεπτεπίλεπτη κοινωνική ευαισθησία και τόσο έντονος αισθαντικός συναισθηματισμός πνιγμένος στην αιθάλη και την ζαλάδα μίας πικρόστυφης γεύσης που αφήνει η πολιτική παρακμή.
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α είναι πολιτικά ο εκρηκτικός πομφόλυγας και κατ ουσία ο προπομπός και ενίοτε η επωδός του αποσυντιθέμενου από την αποϊδεολιγοκοποίηση ΠΑΣΟΚ. Όλα του είναι ελαφριά και αιωρούνται χαλαρά και ανέμελα.
Δεν παύουν όμως να είναι τραγικά επικίνδυνα όταν μετεωρίζονται ακατάπαυστα. Εν κατακλείδι οι νεοκαπιταλιστές της αριστεράς μετοίκησαν στο κατεστημένο και η κοσμοαντίληψη τους έγινε άλλοθι αστικής απορρόφησης.
Ο «χώρος» όπως αποκαλείτο κάποτε το περιβάλλον του ΚΚΕ ες έγινε ιδιότροπος και μεταμορφώθηκε πια σε αναλώσιμο υλικό του συστήματος. Συμπληρώνει το κατεστημένο ως διανοουμενίστικη νεοκαπιταλιστική ομάδα.
Όσοι δεν το παραδέχονται ανοικτά, ενδόμυχα το ομολογούν «είναι οι κοινωνικά πρωτοπόροι νεωτεριστές του σύγχρονου κεφαλαιοκρατικού συστήματος».

Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: