Σάλος με χάρτη της τουρκικής Προεδρίας της Δημοκρατίας

ΑΚΟΥΣ ΚΩΣΤΑΚΗ;ΚΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ...ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ!!!

Ο χάρτης που περιλαμβάνεται στην ιστοσελίδα της τουρκικής Προεδρίας της Δημοκρατίας στο Διαδίκτυο εμφανίζει ενιαία την Κύπρο και όχι την "Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου", αναφέρει η τουρκική εφημερίδα "Μιλιέτ". Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, όμως, η Προεδρία, αναφέρεται ότι πρόκειται για χάρτη του "Google", ο οποίος δεν επιδέχεται παρεμβάσεις.

Η "Μιλιέτ" αναφέρεται στη νέα υπηρεσία που περιλαμβάνεται στην ιστοσελίδα της τουρκικής Προεδρίας, με την οποία μπορεί ο επισκέπτης να μάθει πάνω σε χάρτη, πού βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αμπντουλάχ Γκιουλ. Πρόκειται για υπηρεσία που εντάχθηκε στην ιστοσελίδα, μετά από συνεργασία με το "Google". Η εφημερίδα τονίζει ότι όχι μόνο δεν εμφανίζεται στο χάρτη η αυτοαποκαλούμενη "Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου", αλλά ότι και τα τοπωνύμια στην Κύπρο, εμφανίζονται στα αγγλικά.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η τουρκική Προεδρία αναφέρεται ότι τεχνικώς δεν είναι δυνατόν να γίνουν παρεμβάσεις στο εν λόγω χάρτη, ενώ τονίζεται πως "το γεγονός ότι χρησιμοποιούνται οι χάρτες δεν προσδίδει σε αυτούς επίσημο χαρακτήρα".

Ο περιβόητος χάρτης

Πηγές: arena-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: