Τουρκική «προστασία» σε Συρία, Ιράν

Του ΝΑΣΙΜ ΑΛΑΤΡΑΣ
Συστοιχίες αντιαεροπορικών πυραύλων εγκατέστησε η Τουρκία στο χωριό Κιέλου, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, με σκοπό -όπως αποκάλυψε στρατιωτική πηγή στην τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ»- να εμποδίσει ισραηλινά και αμερικανικά μαχητικά να διεισδύσουν στον τουρκικό εναέριο χώρο για να πραγματοποιήσουν βομβαρδισμούς εναντίον στόχων μέσα στη Συρία ή στο Ιράν.

Στο Ισραήλ, πηγές στο υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους, αναφέροντας ότι εάν επιβεβαιωθεί η είδηση αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία δηλώνει ξεκάθαρα πως έχει εισχωρήσει στη συμμαχία Δαμασκού-Τεχεράνης».

Τουρκικές διπλωματικές πηγές αποκάλυψαν στο πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή» ότι το θέμα συζήτησαν τηλεφωνικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών με την Αμερικανίδα ομόλογό του Χίλαρι Κλίντον.

Ο ειδικός στα τουρκικά θέματα, Μοχάμαντ Νορντίν, σε δηλώσεις του σε αραβικά και τουρκικά Μέσα, είπε ότι «η Τουρκία δεν μπορεί πλέον να σιωπά απέναντι στις συστηματικές παραβιάσεις του Ισραήλ όπως συνέβη με τον βομβαρδισμό συριακών εγκαταστάσεων στο Deir Ez-Zor, πριν από δύο χρόνια».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


http://infognomonpolitics.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: