ΜΑΘΗΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΕ Β ΚΑΙ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ - ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Διαβαζουμε σημερα στην εφημεριδα ΠΑΡΟΝ οτι τα θρησκευτικα γινονται μαθημα επιλογης σε β και γ λυκειου της ελλαδας.

Σκεφτομαστε παραλληλα τι λυσσα υπηρξε πριν χρονια για να μεθοδευτει η αφαιρεση της δηλωσης ορθοδοξια απο τις ελληνικες ταυτοτητες (αυτο ηταν η στοχευση να μην εμφανιζεται η ορθοδοξια στο εγγραφο) και πως αρνηθηκαν οι πραξικοπηματιες την προαιρετικη εγγραφη ως επιλογη στους πολιτες.

Συνδυαζουμε αυτα τα δυο γεγονοτα και διαπιστωνουμε οτι το δικαιωμα επιλογης ειναι επιλεκτικα παρεχομενο μονο στην πρωτη περιπτωση για τον πολιτη της ελλαδας.

Κατανοουμε οτι αυτη η αντιλογικη επιλεκτικοτητα προδιδει και αποδεικνυει την κακοπιστια των σχεδιαστων αυτων των δυο πολιτικων.

Τι ειναι κοινο και στις δυο περιπτωσεις ομως;

Mα οτι και στις δυο ειτε το δικαιωμα επιλογης στον πολιτη το παραχωρουν ειτε το αρνουνται το αποτελεσμα ειναι να πληττεται και να συρρικνωνεται η Ορθοδοξια και η πιστη των ελληνων...

Προφανης κατοπιν τουτου η στοχευση ....

Αν συνδυαστει δε με την απαξιωση του μαθηματος της ελληνικης ιστοριας με το ιδιο σχεδιο-προταση,δεν χρειαζεται κανει να ειναι μαντης για να καταλαβει τι μεθοδευεται.

Προκειται για φαινομενα που θυμιζουν και προσδιοριζουν εντονα μια ιδιοτυπη μορφη καθεστωτος Σοβιετικης Ενωσεως σε συγχρονη συμβατη καπιταλιστικη εκδοση ....

(από σχόλιο αναγνώστη μας εδώ)

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: