“Αδειοδότηση Κατασκευών Κεραιών”: άρθρο έκτρωμα σε σχέδιο νόμου

Διαβάστε το σχέδιο για το Άρθρο 32 Αδειοδότηση Κατασκευών Κεραιών και σχολιάστε εδώ (http://www.opengov.gr/yme/?p=1096).

Λέει πως οι παράνομες κεραίες (δηλαδή αυτές που δεν έχουν άδεια από την ΕΕΤΤ) θεωρούνται νόμιμες μέχρι να βγάλουν άδεια!!! Να το πούμε απλά, λέει πως οι εταιρείες που ανέβασαν με το έτσι θέλω παράνομες κεραίες μπορούν να αποκτήσουν άδεια με … “χρησικτησία”!!!

//////////απόσπασμα σχεδίου διαβούλευσης//////////
Άρθρο 32 Αδειοδότηση Κατασκευών Κεραιών
1. Οι πάροχοι ηλεκτρονικών υπηρεσιών κατά την έννοια του άρθρου 2 περίπτωση λα του ν.3431/2006 (ΦΕΚ 13 Α΄) ή του άρθρου 2 περίπτωση 5 του ν3592/2007 (ΦΕΚ 161 Α΄) καθώς και οι πάροχοι δικτύου κατά την έννοια του άρθρου 2 περίπτωση 4 του ν.3592/2007 (ΦΕΚ 161 Α΄) υποχρεούνται σε λήψη άδειας όλων των κατασκευών κεραιών που έχουν εγκαταστήσει και στερούνται της σχετικής άδειας. Για τις κατασκευές κεραιών για τις οποίες έχει υποβληθεί, στην αρμόδια υπηρεσία της οικείας Γενικής Γραμματείας Περιφέρειας, μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και υπάρχει εγκεκριμένη από την Ε.Ε.Α.Ε. μελέτη ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, τέσσερις (4) μήνες τουλάχιστον πριν την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, οι ως άνω κύριοι των κατασκευών κεραιών οφείλουν να εξασφαλίσουν τις προβλεπόμενες άδειες εντός δεκαοκτώ (18) μηνών από τη θέση σε ισχύ του παρόντος νόμου. Σε περίπτωση κατά την οποία παρέλθει η προθεσμία αυτή και δεν έχει χορηγηθεί άδεια, τότε η κατασκευή κεραίας θεωρείται παράνομη και επιβάλλονται οι κυρώσεις που προβλέπονται στο άρθρο 1 παρ. 5 του νόμου 2801/2000, όπως ισχύει. Μέχρι να παρέλθει η παραπάνω προθεσμία αυτές οι κατασκευές κεραιών θεωρούνται ως νομίμως λειτουργούσες.
////////////////////

Αυτές οι σαχλαμάρες περιλαμβάνονται στη Δημόσια Διαβούλευση του Σχεδίου Νόμου:
«Περί Ταχυδρομικών Υπηρεσιών, Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και άλλες διατάξεις»

Σχολιάστε μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 10/1/2011 στοopengov (http://www.opengov.gr/yme/?p=1128).

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: