Στην τελική ευθεία η κυβέρνηση για το θέμα του Φυσικού Αερίου

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η κυβέρνηση για το θέμα του Φυσικού Αερίου.

Η κυβέρνηση ενημερώνεται συνεχώς για το θέμα των κοιτασμάτων της Κύπρου και μάλιστα μετά την ενημέρωση που είχε από τους Γάλλους Συμβούλους θα τονίσει τους υπεύθυνους της Noble όπου την ερχόμενη Πέμπτη θα είναι στη Κύπρο, ότι αμέσως μετά το Λεβιάθαν θα πρέπει να μπει αμέσως το τρυπάνι στο Οικόπεδο 12 και για φυσικό αέριο και για πετρέλαιο.

Οσον αφορά την εκμετάλλευση των κυπριακών κοιτασμάτων,πριν από περίπου 15 ημέρες το Σίγμα είχε αποκαλύψει την πρόταση της εταιρίας Colar γαι παραγωγή και προμήθεια φυσικού αερίου με πλοία μέσα σε διάστημα 8 - 10 μηνών. Υπήρξε συνάντηση των εκπροσώπων της εταιρίας με τον Τίτο Χριστοφίδη και οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι, εαν η πρόταση αυτή αξιολογηθεί θετικά τότε αξιοποιηθεί σίγουρα.

Η κυβέρνηση βέβαια συζητά και άλλες μεταβατικές λύσεις. Το σίγουρο είναι ένα: θα υπάρξει επαναδιαπράγματευση της προσφοράς της Shell καθως δεν υπάρχει πιθανότητα για συμφωνία 20 ετών. Μάλιστα αν άλλες λύσεις είναι πιο συμφέρουσες όπως εκείνη με τα πλοία τότε δεν θα υπάρξει καμία συμφωνία.

Το ταξίδι Χριστόφια στο Ισραήλ

Η επίσκεψη Χριστόφια στο Ισραήλ είναι πολύ σημαντική όχι μόνο για τις συμφωνίες που θα υπογραφούν. Θα τον συνοδεύει Ομάδα Κύπριων Επιχειρηματιών και μάλιστα θα διοργανωθεί στο Τέλ - βίβ επιχειρηματικό Φόρουμ Κυπρίων και Εβραίων Επιχειρηματιών. Μάλιστα θα βρεθούν εκεί, τις ημέρες της επίσκεψης Χριστόφια στο Ισραήλ και εκπρόσωποι του Εβραικού Λόμπι της διασποράς.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: