ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ: ΟΤΑΝ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΕΙΠΑ:

Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ, ΑΛΛΑ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ - ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ"!

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση - συναυλία που διοργάνωσε το Ινστιτούτο "Άγιος Μάξιμος ο Γραικός" στην "Αθηναίδα" στον Βοτανικό και συμμετείχαν η Παιδική Χορωδία «Παραμυθία» του Ορφανοτροφείου της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Μαλογιαροσλάβετς Ρωσίας, καθώς και Έλληνες μουσικοί/τραγουδιστές. Σε μια κατάμεστη αίθουσα από εκατοντάδες άτομα, ο Ηγούμενος Εφραίμ Βατοπαιδινός έκλεισε την εκδήλωση με μια ομιλία σχετική με την ημέρα των Χριστουγέννων.

Αξιοσημείωτη ήταν η αναφορά του στο πρόσφατο ταξίδι του στη Μόσχα για την Τιμία Ζώνη της Θεοτόκου. Συγκεκριμένα, είπε:

"Όταν συναντήθηκα με τους άρχοντες εκεί (σ.σ. Πούτιν - Μενβέντεφ), τους είπα πως ο πραγματικός πλούτος της χώρας τους δεν είναι ούτε το φυσικό αέριο ούτε τα πετρέλαια, ΑΛΛΑ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ! Εκείνοι, συμφώνησαν μαζί μου"!

Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα πτυχή των συναντήσεων του Ηγουμένου Εφραίμ με τους Ρώσους ηγέτες (υπενθυμίζουμε ότι οι ίδιοι δεν θέλουν να βλέπουν ούτε ζωγραφιστούς τους "Έλληνες πολιτικούς") και μια απόδειξη της στροφής της Ρωσίας στο ΦΩΣ της Ορθοδοξίας, μετά από δεκαετίες κομμουνιστικού σκότους!

Ένα Φως, που παρότι έχουμε άπλετο στη χώρα μας, δεν εκτιμούμε όπως πρέπει.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: