ΙΡΑΚ: Εκτέλεσαν ζευγάρι χριστιανών μπροστά στα μάτια των παιδιών τους καθώς πήγαιναν στο αυτοκίνητό τους

Ένοπλοι σκότωσαν ζευγάρι χριστιανών στη Μοσούλη. Κίνδυνος για ξέσπασμα αντιχριστιανικής βίας λόγω Χριστουγέννων (Ishtartv.com)

Μοσούλη – Ομάδα ένοπλων πυροβόλησε και σκότωσε ένα χριστιανικό ζευγάρι την ώρα που βάδιζαν για το αυτοκίνητό τους την Τρίτη το βράδυ στη ανήσυχη πόλη της Μοσούλης.

Ο 34χρονος Adnan Elia, ιδιοκτήτης καταστήματος κοσμημάτων, και η 25χρονη σύζυγός του, Raghad πήγαιναν με τα πόδια προς το αυτοκίνητό τους στη γειτονιά Tammuz 17, όταν οι δράστες πυροβόλησαν και τους δύο οι οποίοι πέθαναν αμέσως. Μαζί τους είχαν τα δύο παιδιά τους που τραυματίστηκαν, αλλά είναι ακόμα ζωντανά....

Το περιστατικό έρχεται την ώρα που ο αρχηγός της αστυνομίας της επαρχίας Νινευή είπε στους δημοσιογράφους αυτή την εβδομάδα ότι η υπηρεσία του έχει λάβει πληροφορίες για μια συνωμοσία εναντίον της χριστιανικής μειονότητας στην Μοσούλη κατά τις επικείμενες γιορτές των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους.

Το περιστατικό αυτό έρχεται να ακολουθήσει τις βιαιότητες κατά χριστιανών καταστηματαρχών στη βόρεια περιοχή του Κουρδιστάν την περασμένη εβδομάδα, όπου όχλος μουσουλμάνων διαδηλωτών έκαψε μια σειρά από κάβες, σαλόνια ομορφιάς, ξενοδοχεία και χώρους μασάζ. (Πριν από τις επιθέσεις είχε προηγηθεί κήρυγμα του μουλά Mala Ismail Osman Sindi όπου κατηγορούσε την «ηθική διαφθορά» στην πόλη Zakho).

Οι χριστιανικές κοινότητες στην Μοσούλη έχουν αντιμετωπίσει πολλές επιθέσεις από το 2003 με αποτέλεσμα να έχει συρρικνωθεί ο πληθυσμός τους, από 120.000 πριν από τον πόλεμο στο Ιράκ στους 5.000, σύμφωνα με αξιωματούχους της Εκκλησίας.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: