”Ερντογάν βλάκα, ο Οτσαλάν θα σε γδάρει”

Εξοργισμένοι είναι οι συγγενείς των 35 Κούρδων αμάχων, οι οποίοι σκοτώθηκαν εχθές στη διάρκεια επιδρομής της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στα σύνορα με το Ιράκ.

Ο θάνατος των 35 χωρικών, μεταξύ των οποίων υπήρξαν και παιδιά, προκάλεσε κύμα διαμαρτυριών και δυσαρέσκειας στους κουρδικούς κύκλους ενώ οι αντάρτες του PKK κάλεσαν τους Κούρδους της Τουρκίας να εξεγερθούν.

Μέσα σε τεταμένο κλίμα, οι κάτοικοι των κουρδικών κοινοτήτων Ορτασού και Γκιουλγιαζί κήδεψαν σήμερα τα θύματα.

”Ερντογάν βλάκα, ο Οτσαλάν θα σε γδάρει”, φώναζαν οι πολλές χιλιάδες συγκεντρωμένοι, αναφερόμενοι στο φυλακισμένο ηγέτη του PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Από την άλλη, ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε τη θλίψη του για το περιστατικό, ενώ έσπευσε να δικαιολογήσει την στρατιωτική ηγεσία, λέγοντας ότι ”σύμφωνα με τις εικόνες, που κατέγραψαν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, στην περιοχή βρισκόταν μια ομάδα 40 ατόμων και ήταν αδύνατο να ξέρουμε ποιοι ήσαν”.

Επιπλέον, τόνισε ότι στο παρελθόν οι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν χρησιμοποιούσαν τον ίδιο δρόμο και το ίδιο μέσο μεταφοράς για να περνούν όπλα και πυρομαχικά και να επιτίθενται σε στρατιωτικά φυλάκια, κοντά στα ιρακινά σύνορα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: