Για χαράτσι στα... κοτέτσια καταγγέλλουν το δήμαρχο, οι κάτοικοι Ζακύνθου

Καζάνι που βράζι είναι η Ζάκυνθος, μετά την απόφαση του δημάρχου Στέλιου Μποζίκη, να χρησιμοποιήσει περίπου 700 αεροφωτογραφίες, από όλο το νησί, προκειμένου να υπολογιστεί το χαράτσι των ακινήτων.

Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι καταγγέλουν τον δήμαρχο πως προσμέτρησε μαζί με τα σπίτια και τα... κοτέτσια, με αποτέλεσμα να καλούνται να καταβάλλουν ένα υπέρογκο ποσό, μόλις γίνουν οι διορθώσεις που προωθεί η Δημοτική Αρχή.

Ο δήμαρχος από την πλευρά του υποστηρίζει με δηλώσεις του, ότι μετρήθηκαν μόνο οι κύριοι και βοηθητικοί χώροι και όχι κοτέτσια, όπως έχει ευρέως ακουστεί, ούτε οι υπαίθριοι χώροι και καλεί όσους έχουν άλλη γνώμη να προσέλθουν στις υπηρεσίες του δήμου στο Βανάτο και να διορθώσουν το λάθος.

Το ζήτημα αυτό, όπως αναφέρει το imerazante.gr, έχει οδηγήσει στα άκρα τις σχέσεις του δημάρχου Ζακυνθίων και των φορέων (ΤΕΕ, Επιμελητήριο, Εμπορικός Σύλλογος, Σύλλογος Ξενοδόχων, Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών, Δικηγορικός Σύλλογος, Ιατρικός Σύλλογος, Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων), καθώς ο κ. Μποζίκης επιμένει στις απόψεις του περί μέτρου δικαιοσύνης και ίσης κατανομής των βαρών στους Ζακυνθινούς πολίτες.

Αύριο, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα συνεδρίαση, με θέμα τον καθορισμό των τελών, το οποίο έχει αναστατώσει τη μικρή τοπική κοινωνία.

Οι προαναφερθέντες φορείς, απαιτούν την άμεση ανάκληση της Δημοτικής Αρχής, των μέτρων που επέβαλαν και των πράξεων που εξέδωσαν, ειδικά, δε, του βεβαιωτικού καταλόγου που έχουν κοινοποιήσει στη ΔΕΗ, βάσει των οποίων έγινε η έκδοση των λογαριασμών της, ενώ καλούν τους πολίτες να μην φοβούνται τη διακοπή ρεύματος από τη ΔΕΗ, λόγω μη πληρωμής των τελών και φόρων υπέρ τρίτων, διότι αυτό έχει, πλέον, κριθεί παράνομο.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: