"ΟΧΙ σε κυβέρνηση μόνο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ" επιμένει ο Φ.Κουβέλης



«Δεν θα πάρουμε μέρος σε μια κυβέρνηση μόνο με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ» ξεκαθάρισε ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.
Όπως δήλωσε ο κ. Κουβέλης, το όποιο κυβερνητικό σχήμα προκύψει από τις διαπραγματεύσεις «θα πρέπει να έχει όλες τις δυνάμεις που επέλεξε ο ελληνικός λαός με την ψήφο του» κάνοντας και ονομαστική αναφορά στο ΣΥΡΙΖΑ. Ο λαός μας «είπε με την ψήφο του θέλω να συνθέσετε» με την κατάταξη των πολιτικών δυνάμεων που έκανε μέσω της κάλπης, υποστήριξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μιλώντας στο ΣΚΑΪ.
Ο κ. Κουβέλης υποστήριξε το αίτημά της για οικουμενική κυβέρνηση, με δυο βασικές κοινές παραδοχές που πρέπει να έχουν όσα κόμματα μετάσχουν: Όλες οι δυνάμεις να μπορούν να εγγυηθούν παραμονή ευρώ και να επιδιώκουν τη σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο.


Εκτίμησε ότι είναι ρεαλιστικά και «μπορεί να γίνουν από αύριο» ορισμένα βήματα προς τους εξής στόχους: να διεκδικηθεί η χρονική επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής η άρση κάποιων επώδυνων νομικών μέτρων και να επανέλθει ελάχιστος προστατευτικός ιστός των εργασιακών δικαιωμάτων.


Ξεκαθάρισε πάντως πως η ΔΗΜΑΡ «δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση που δεν θα μετάσχει» γιατί θα αποκλείει κάτι τέτοιο μια παράταξη «που επέλεξε ο ελληνικός λαός με την ψήφο του».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: