ΗΠΑ: Πρωτοφανής απόφαση δικαστηρίου-Η ανάγνωση site παιδικής πορνογραφίας δεν συνιστά αδίκημα!


Σε μια αμφιλεγόμενη απόφασή του το εφετείο της Νέας Υόρκης έκρινε πως η παρακολούθηση σελίδων παιδικής πορνογραφίας δεν συνιστά αδίκημα!

«Η σκόπιμη παρακολούθηση σελίδων παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο είναι τώρα νόμιμη στη Νέα Υόρκη», σημείωσε η δικαστής Carmen Beauchamp Ciparick στο αιτιολογικό της απόφασης.


Η απόφαση ήρθε ύστερα από την απόφαση δικαστηρίου για εγκλεισμό στη φυλακή ενός καθηγητή πανεπιστημίου του James D. Kent τον Αύγουστο του 2009 όταν ανακαλύφθηκαν τουλάχιστον 100 φωτογραφίες με παιδική πορνογραφία στο χώρο πρόχειρης αποθήκευσης (computer cache) του υπολογιστή του.

Ο συγκεκριμένος χώρος στον υπολογιστή κρατά ουσιαστικά τις διευθύνσεις κάθε ιστοσελίδας που επισκέπτεται ο χρήστης αλλά και κάθε φωτογραφίας που βλέπει.

Με την απόφαση αυτή του εφετείου της Νέας Υόρκης επιχειρείται ο διαχωρισμός ανάμεσα σε αυτούς που βλέπουν μια φωτογραφία ακόμη και βίντεο σε κάποια ιστοσελίδα σε σχέση με αυτούς που τη μεταφορτώνουν και την αποθηκεύουν στο σκληρό τους δίσκο και μέσο της απόφασης αυτής το αμερικανικό δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ο πρόχειρος χώρος αποθήκευσης εικόνων και διευθύνσεων δεν συνιστά αδίκημα.

«Η απλή προβολή εικόνων ιστοσελίδων παιδικής πορνογραφίας και απουσίας άλλου αποδεικτικού στοιχείου, δεν συνιστά κατοχή ή προμήθεια υλικού παιδικής πορνογραφίας , κατά την έννοια του Ποινικού Δικαίου μας," αναφέρεται ακόμη στο κείμενο της απόφασης του εφετείου,

Το δικαστήριο ανέφερε ακόμη πως εναπόκειται στον νομοθέτη να αποφασίσει τι ποινή προβλέπεται για κάποιον που βλέπει απλά σελίδες παιδικής πορνογραφίας ή οποιουδήποτε άλλου απαγορευμένου υλικού χωρίς να τις αποθηκεύει, σε σχέση με αυτόν που σκόπιμα τις μεταμορφορτώνει στο σκληρό του δίσκο, ή σε οποιαδήποτε άλλη μονάδα αποθήκευσης. Το ποινικό σύστημα της Νέας Υόρκης δεν έχει προς το παρόν τέτοια νομοθετική πρόβλεψη, συμπληρώνεται στο κείμενο της απόφασης του εφετείου της Νέας Υόρκης.

Και μη χειρότερα να προσθέσουμε εμείς.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: