Ισραήλ : Από το αιγυπτιακό Σινά εκτοξεύονται πύραυλοι

Το Στρατιωτικό συμβούλιο του Ισραήλ εξετάζει το ενδεχόμενο οι πύραυλοι που εξερράγησαν  στην πόλη  Eshkol το βράδυ της Παρασκευής να εκτοξεύτηκαν  από την Αίγυπτο και συγκεκριμένα από την  χερσόνησο του Σινά, δήλωσε αξιωματούχος του στρατού σύμφωνα με το .
Εάν οι υποψίες αποδειχθούν αληθείς, η επίθεση αυτή θα είναι η δεύτερη φορά μέσα σε δύο ημέρες που πύραυλοι εκτοξεύτηκαν προς το Ισραήλ από την χερσόνησο του  Σινά .
Η Αιγυπτιακή εφημερίδα Al-Shorouk ανέφερε την Παρασκευή ότι οι Μουτζαχεντίν Σούρα (MSC), στα περίχωρα της Ιερουσαλήμ και η Αλ Κάιντα  συνδέονται με ομάδα ισλαμιστών ακραίων εξτρεμιστών στο Σινά της Αιγύπτου και η οποία  ανέλαβε την ευθύνη για την εκτόξευση πέντε πυραύλων. Αυτοί προφανώς ήταν οι πύραυλοι  που εκτοξεύτηκαν κατά του Ισραήλ την Τετάρτη.
Η έκθεση αναφέρει ότι οι πύραυλοι ξεκίνησαν από το βόρειο τμήμα του Σινά, προσθέτοντας ότι ένα βίντεο δείχνει ότι τα βλήματα που εκτοξεύτηκαν ήταν 107 χιλιοστών και φέρονται από παρόμοιους πυραύλους που χρησιμοποιούνται από τις παλαιστινιακές τρομοκρατικές οργανώσεις στη Γάζα. Ο Al-Shorouk ανέφερε επίσης ότι οι πύραυλοι « θα χτυπήσουν τους προκαθορισμένους στόχους τους»
Η Χερσόνησος του Σινά έχει γίνει γκέτο  της τρομοκρατικής δραστηριότητας για την ανατροπή του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ της Αιγύπτου.
Τρομοκρατικές οργανώσεις στην περιοχή έχουν πραγματοποιήσει πολλές επιθέσεις εναντίον ισραηλινών στόχων, και πρίν ένα μήνα υπήρξαν θύματα απο επιθέσεις των ισλαμιστών εναντίον αθώων πολιτών.
Τμήμα  ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: