ΑΠΟ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ...!!! ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ...ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΑΓΚΩΝΟΥΝ!ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ... ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΑΓΚΩΝΟΥΝ! 

Τίθεται σε εφαρμογή από τις 12 Ιανουαρίου, το μέτρο «δεν πληρώνω χωρίς απόδειξη», με το υπουργείο Οικονομικών να εκτιμά ότι θα συμβάλει στην πάταξη της φοροδιαφυγής...

Η αγορανομική διάταξη προβλέπει οι καταναλωτές θα μπορούν να μην πληρώνουν το κόστος των προϊόντων και των υπηρεσιών που αγοράζουν εάν δεν πάρουν απόδειξη λιανικής.

Οι επιχειρήσεις θα είναι υποχρεωμένες να αναρτούν σε εμφανές σημείο του καταστήματος πινακίδα στα ελληνικά και τα αγγλικά που θα αναγράφει ότι «Ο καταναλωτής δεν έχει υποχρέωση να πληρώσει αν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο (απόδειξη-τιμολόγιο)», ενώ το ίδιο κείμενο θα αναγράφεται και στους τιμοκαταλόγους καταστημάτων εστίασης και αναψυχής.

Στην περίπτωση μη ενημέρωσης των καταναλωτών με τον παραπάνω τρόπο, οι παραβάτες θα τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ, εκτός των άλλων κυρώσεων.
Και προσοχή! Ο παραπάνω νόμος ισχύει για όλους εκτός από τους Κινέζους και τους λαθρομετανάστες.... Προσοχή γιατί είπαμε.. ΔΑΓΚΩΝΟΥΝ!

makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: