ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ : Φάκελος-σοκ στην Δικαιοσύνη για τα "συστημικά" κόμματα

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή, «καταθέτει στην Δικαιοσύνη ογκωδέστατους φακέλους με στοιχεία για την παράνομη δράση των κομμάτων της κλεπτοκρατίας, της διαφθοράς και της τρομοκρατικής βίας».
 
«Τα στοιχεία αυτά αφορούν αξιόποινες πράξεις μελών - υποστηρικτών των κομμάτων "Νέα Δημοκρατία", "Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα", Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς" και "Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος", οι οποίες φαίνεται να προσιδιάζουν σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και άσκηση οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας.  
 
Η δραστηριότητα αυτή εκτρέπεται των ορίων μεμονωμένων περιστατικών, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα, υπονομεύει την αυθεντία του κράτους δικαίου, προσβάλλει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και την εσωτερική ασφάλεια της χώρας. Η δραστηριότητα αυτή εκθέτει όχι μόνον τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς, αλλά και την ίδια τη χώρα, τη δημοκρατική της παράδοση, το νομικό της πολιτισμό, τις δεσμεύσεις της υπό το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η αντιμετώπισή της, κατά συνέπεια, επιβάλλει την εγρήγορση της Πολιτείας και την ενεργοποίηση όλων των αναγκαίων μέσων που προβλέπει το Σύνταγμα, ο Ποινικός Κώδικας και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας».
 
«Παραθέτουμε ένα ελάχιστο τμήμα του φακέλου που σχηματίζεται από το νομικό τμήμα της Χρυσής Αυγής και θα κατατεθεί στις αρμόδιες Αρχές. Το τμήμα αυτό αφορά τις πράξεις πολιτικής βίας και όχι τα οικονομικά εγκλήματα, όπου τα σχετικά στοιχεία είναι ακόμη περισσότερα:
 
Αδικήματα
 
- Ανθρωποκτονία εκ προθέσεως
- Απόπειρα ανθρωποκτονίας
- Επικίνδυνες σωματικές βλάβες
- Παράνομη βία
- Παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία και οπλοχρησία
- Απελευθέρωση κρατουμένου
- Υπόθαλψη εγκληματία
- Αντιποίηση Αρχής
- Διατάραξη κοινής ειρήνης
- Διέγερση σε διάπραξη εγκλήματος
- Εγκωμιασμός εγκλήματος» καταλήγει η ανακοίνωση, στην οποία γίνεται γνωστό πως παρατίθεται και ενδεικτικό φωτογραφικό υλικό από τα προαναφερθέντα αδικήματα.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: