ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΠΟ Α.Φ.ΡΑΣΜΟΥΣΕΝ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ - Το ΝΑΤΟ τελειώνει λόγω έλλειψης χρημάτων...


“Η Ευρώπη κινδυνεύει με περιθωριοποίηση στο διεθνές στερέωμα λόγω των συνεχών περικοπών στους αμυντικούς προϋπολογισμούς (πλην της Τουρκίας)” , δηλώνει για τα ευρωπαϊκά μέλη του ΝΑΤΟ ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, σε συνέντευξή του στην Καθημερινη της Κυριακής.
Ο κ.Ράσμουσεν λέει ότι “η μείωση των ελλειμμάτων είναι κρίσιμη παράμετρος για την εθνική άμυνα. Οι χρεωμένες χώρες είναι πάντοτε πιο ευάλωτες και ως πολιτικός καταλαβαίνω την ανάγκη να μπει τάξη στα οικονομικά.
Από την άλλη πλευρά όμως η μεγάλη μείωση των αμυντικών δαπανών συνέπεια της κρίσης ,υπονομεύει τη δυνατότητα αποτελεσματικής υπεράσπισης της ακεραιότητας των Συμμαχικών κρατών και θα οδηγήσει σε περιθεριωποίηση της Ευρώπης στην παγκόσμια σκηνή.
Η Ευρώπη δεν θα μπορεί πλέον να παίζει ρόλο στη διαχείριση κρίσεων και το κενό θα καλύψουν νέες ανερχόμενες δυνάμεις . Εκεί έγκειται η ανησυχία μου”.
Ακόμα δεν έχει καταλάβει ότι ΝΑΤΟ σήμερα σημαίνει μόνο ΗΠΑ, ολίγη από Βρετανια και Γαλλία, αλλά και Τουρκία (στο βαθμό που η Τουρκία θέλει να είναι στο ΝΑΤΟ γιατί η επιλογή του κινεζικού συστήματος μεγάλου βεληνεκούς HQ-9 δείχνει ότι χαράζει  τον δικό της δρόμο);
Καλά θα κάνει να το πάρει απόφαση ότι το παλιό ΝΑΤΟ πέρασε στην ιστορία...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: