ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ - "Σωσίβιο" στην κυβέρνηση ρίχνει με την πρόταση μομφής ο ΣΥΡΙΖΑ

Η ενέργεια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την εισβολή που έγινε στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ από ένοπλες δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. στην παρούσα φάση δεν πρόκειται να δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα στην κυβέρνηση. Το αντίθετο μάλιστα. Θα συσπειρώσει τους κυβερνητικούς βουλευτές που δεν θέλουν εκλογές γιατί θα χάσουν τα προνόμια τους.
Εκτός της συσπείρωσης και δεδομένης της ψήφου εμπιστοσύνης που θα λάβει η κυβέρνηση, αφού Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ διαθέτουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ έχουν ταχθεί κατά της πρότασης δυσπιστίας, όπως και αρκετοί ανεξάρτητοι βουλευτές, και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ έχει στήριξη μόνο από τους ΑΝ.ΕΛ. και τη Χρυσή Αυγή, θα ωφεληθεί και επικοινωνιακά.
Εκεί δηλαδή που η κυβέρνηση βρέθηκε με την «πλάτη στον τοίχο», τόσο από την πραξικοπηματική και βίαιη ενέργεια της στην ΕΡΤ, αλλά κυρίως εξαιτίας της πολιτικής που ασκεί, θα πάρει μία ανάσα, θα αποκτήσει, έστω και παροδικά ένα επικοινωνιακό όπλο. Αυτό της ψήφου εμπιστοσύνης.
Και μάλιστα σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία, αυτή που βρίσκεται στην Αθήνα η τρόικα και αποφασίζονται, όσο και να το αρνείται τάχα η κυβέρνηση νέα επώδυνα μέτρα για τους πολίτες, όπως απολύσεις, κλείσιμο αμυντικών βιομηχανιών, απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, μείωση συντάξεων και εφάπαξ κ.α.
Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης με αφορμή την ΕΡΤ που στην κοινή γνώμη δεν περνάει για διάφορους λόγους.
Ίσως ο ΣΥΡΙΖΑ να ήθελε να συσπειρώσει τους δικούς τους  βουλευτές που «τραβούν» τη δική τους γραμμή για διάφορα θέματα και να αναδειχθεί πολιτικά. Είναι όμως αβέβαιο αν και αυτό θα το πετύχει, «χάνοντας» ένα ισχυρό όπλο που αν το χρησιμοποιούσε λίγο αργότερα πιθανόν να είχε πολύ σημαντικότερα οφέλη.
Η κυβέρνηση καταρρέει και όσο περνάει ο χρόνος τα σημάδια συντριβής θα αυξάνονται, δεδομένων των νέων μέτρων που αξιώνει η τρόικα και του αδιεξόδου της οικονομικής πολιτικής.
Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν πέταξε ένα σωσίβιο στην κυβέρνηση, ανεξάρτητα για το πόσο θα την κρατήσει στη επιφάνεια, και έδωσε λαβή να λέγεται πώς δεν θέλει ούτε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην παρούσα φάση εκλογές.
Αποκλείεται να μην γνωρίζει ο κ. Τσίπρας πώς από το 1975 έως και σήμερα ουδέποτε κυβέρνηση έχασε από πρόταση μομφής, αλλά στις περισσότερες των περιπτώσεων αυτή λειτούργησε υπερ της επανασυσπείρωσης της. Ακόμη και για περιπτώσεις όπως η ασθμαίνουσα κυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: