Ο αριθμός των θανάτων των χριστιανών που πέθαναν για την πίστη τους διπλασιάστηκε το 2013


Όπως αναφέρει σε άρθρο του το Reuters, ο αριθμός των περιπτώσεων που οι χριστιανοί σκοτώθηκαν για την πίστη τους σε όλο τον κόσμο διπλασιάστηκε το 2013 από το προηγούμενο έτος, με τη Συρία να αντιπροσωπεύει περισσότερο από το σύνολο του παγκόσμιου συνόλου το 2012, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της ‘Open Doors’, μιας οργάνωσης που υποστηρίζει τους διωκόμενους Χριστιανούς σε όλο τον κόσμο. Η οργάνωση δήλωσε την Τετάρτη ότι έχει τεκμηριωμένες 2.123 δολοφονίες «μαρτύρων», σε σύγκριση με τις 1.201 το 2012. 1.213 τέτοιοι θάνατοι υπήρχαν μόνο στη Συρία πέρυσι, αναφέρει η οργάνωση.

 
«Αυτή είναι μια πολύ ελάχιστη μέτρηση με βάση τα όσα έχουν αναφερθεί στα μέσα ενημέρωσης και μπορούμε εμείς να επιβεβαιώσουμε», δήλωσε ο Frans Veerman, επικεφαλής της έρευνας για την Open Doors. Οι εκτιμήσεις από άλλες χριστιανικές ομάδες ανεβάζουν το ετήσιο ποσοστό στο ύψος των 8.000.
Η έκθεση της Open Doors τοποθετεί την Βόρεια Κορέα στην κορυφή του καταλόγου των 50 πιο επικίνδυνων χωρών για τους χριστιανούς, μια θέση που κατέχει από τότε που η ετήσια έρευνα ξεκίνησε πριν από 12 χρόνια. Η Σομαλία, η Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν είναι στις επόμενες τέσσερις θέσεις.
 

Η ομάδα που εδρεύει στις ΗΠΑ ανέφερε αυξανόμενη βία κατά των χριστιανών στην Αφρική και είπε ότι φανατικοί μουσουλμάνοι είναι η κύρια πηγή των διωγμών σε 36 χώρες στη λίστα.
«Ο ισλαμικός εξτρεμισμός είναι ο χειρότερος διώκτης της παγκόσμιας εκκλησίας», αναφέρει η έκθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: