ΔΝΤ προειδοποίησε για τους κινδύνους στον κόσμο σε περίπτωση κλιμάκωσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Η ένταση γύρω από την Ουκρανία μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες για ολόκληρο τον κόσμο. Έχει αναφερθεί από το ITAR-TASS και αναφέρεται στην έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Το ΔΝΤ σημείωσε ότι, αν τα προβλήματα γεωπολιτικής μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, εμπλέξουν τους φορείς της οικονομίας αυτής της σύγκρουσης, με την ενίσχυση των κυρώσεων εναντίον της Μόσχας , η ανταπόκριση μπορεί να προκαλέσει " μεγαλύτερες εκρήξεις και προβλήματα σε όλη την Ευρώπη, την Κεντρική Ασία, και σε άλλες περιφέρειες. " Η έκθεση αναφέρει ότι οι αρνητικές συνέπειες θα επηρεάσουν τους καταναλωτές και τις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Το ΔΝΤ προειδοποιεί ότι οι διακοπές στην παροχή φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς την Ευρώπη είναι μια σοβαρή απειλή, τα ρωσικά μπλε καύσιμα προσφέρουν λύση στις ευρωπαϊκές ανάγκες. «Οι περισσότερες χώρες στην κεντρική, ανατολική και νοτιοανατολική Ευρώπη εξαρτώνται από τις ρωσικές προμήθειες 40-100 τοις εκατό" - γράφουν οι συντάκτες της έκθεσης.
Οι εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ ανέφεραν την «αυξημένη απειλή  χρεοκοπίας» για τις πιστώτριες τράπεζες. Το ΔΝΤ σημειώνει ότι «η επίπτωση  στους Ρώσους πιστωτές είναι πιο σοβαρή από ό, τι της Ουκρανίας."       http://www.km.ru/economics/2014/07/29/protivostoyanie-na-ukraine-2013-14/746256-mvf-predupredil-o-riskakh-dlya-mira-v    ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΚΜ:Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: