Το ΙΚΙΛ απειλεί την Τουρκία με επιθέσεις σε Κωνσταντινούπολη, για το νερό του Ευφράτη.


Οι τρομοκράτες του «Ισλαμικού Κράτους», σημειώνει η τουρκική ‘Αϊντινλικ’, έχουν απειλήσει ευθέως την Τουρκία με βία, καθώς ορκίσθηκαν να «απελευθερώσουν» την Κωνσταντινούπολη... προκειμένου να ανοίξει εκ νέου το φράγμα στον ποταμό Ευφράτη, καθώς η ροή του νερού σε τμήματα ροής στη Συρία και στο Ιράκ είναι σε χαμηλό ρεκόρ και αναδημοσιεύει το θέμα από το Russia Today

Το φαινομενικό κλείσιμο των τουρκικών φραγμάτων στον Ευφράτη,  είναι ιδιαίτερα δυσμενές για την τρομοκρατική ομάδα και ιδιαιτέρως για τη Ράκα, στη βόρεια Συρία που βρίσκεται σε αυτήν τη ζώνη. Αυτό δημιουργεί μια ανθρωπιστική καταστροφή, καθώς τα επίπεδα του νερού έχουν κατέβει στα χαμηλότερα σημεία στην κοντινή λίμνη του ‘Άσαντ’ (πνοή ζωής για τη Συρία).

Με έγγραφό του ο αντιπρόεδρος της πολιτοφυλακής του «Ισλαμικού Κράτους» προειδοποίησε την τουρκική κυβέρνηση ότι αν δεν ανοίξει το φράγμα στον Ευφράτη, η ομάδα θα αντιδράσει με «απελευθερωτική» πράξη στην Κωνσταντινούπολη.

«Προσεύχομαι στον Αλλάχ, ότι η ‘ αποστάτης’ τουρκική κυβέρνηση να επανεξετάσει τις αποφάσεις της. Γιατί αν δεν το πράξει, εμείς θα επανεξετάσουμε τη στάση μας με την απελευθέρωση της Κωνσταντινούπολης», δήλωσε ο Αμπού Μόσα, εκπρόσωπος της ομάδας, κατά τη διάρκεια γυρισμάτων ενός ντοκιμαντέρ πέντε επεισοδίων στην Ράκα, επιβεβαιώνοντας ότι η αναγνώριση αυτή είναι μια «σαφής απειλή».

Το ντοκιμαντέρ αναφέρεται  στις δραστηριότητες του «Ισλαμικού Κράτους», στην κοινωνική ζωή, τις πρακτικές και ακόμη την κατήχηση των παιδιών στον τρόπο σκέψης με τα νάματα του Ισλαμισμού.

Πρόσφατα έχουν γίνει σφοδρές μάχες γύρω από τη Μοσούλη, στα φράγματα  Τάμπκα και Χαντίθα στο Ιράκ κατά τις οποίες οι μαχητές του «Ισλαμικού Κράτους» κατάφεραν να ελέγξουν έναν μεγάλο μέρος των κουρδικών περιοχών. Τα φράγματα αυτά του Ευφράτη είναι τα μεγαλύτερα στη χώρα.
 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: