Βίντεο: Δεκάδες ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα κατευθύνονται σε σχηματισμό μάχης στην Κριμαία.


Eικόνες του περασμένου Φεβρουαρίου, όταν ξεκίνησε η διαδικασία ένταξης της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία με μαζική αερομεταφορά δυνάμεων στην Κριμαία δείχνει βίντεο που ήρθε στην δημοσιότητα.
Στις σκηνές φαίνονται "αγέλες" επιθετικών και μεταφορικών ελικοπτέρων να κατευθύνονται από τις βάσεις του Ροστόφ στην Κριμαία σε μια επίδειξη δύναμης από τις ρωσικές ΕΔ που απποτελεί ισχυρό μύνημα προς την Δύση όπως άλλωστε δήλωσε πρόσφατα και ο Ρώσος ΥΠΑΜ Sergey Shoigu.
Όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει θωρακίζει την Κριμαία η Ρωσία με με χιλιάδες στρατιώτες και μέσα καθώς η κατάσταση στα σύνορα με την Ουκρανία έχει κλιμακωθεί επικίνδυνα. Αυτά τα άκρως ανησυχητικά ανακοίνωσε ο υπουργός άμυνας της Ρωσίας Sergey Shoigu προαναγγέλλοντας την ενίσχυση των ρωσικών στρατευμάτων.
Όπως είπε ο Shoigu η παρουσία  «ξένων» στρατευμάτων σε εγγύτητα με τα ρωσικά σύνορα στην Κριμαία  έχει αυξηθεί σημαντικά για αυτό και η ενίσχυση των ρωσικών δυνάμεων κρίνεται απαραίτητη.
Ο Ρώσος υπουργός δεν διευκρίνισε τι εννοεί με τον όρο «ξένα» στρατεύματα πάντως. Ξένα στρατεύματα για τη Ρωσία είναι τα ουκρανικά ασφαλώς,  αλλά εκτός από αυτά είναι 
«Η ανάπτυξη μιας ικανής  και επαρκούς δύναμης στην Κριμαία είναι μια από τις κορυφαίες προτεραιότητές μας» δήλωσε πριν μερικές μερες ο Shoigu για να συμπληρώσει:
«Η στρατιωτικο-πολιτική κατάσταση στην νοτιοδυτική στρατηγική κατεύθυνση έχει αλλάξει σημαντικά από την αρχή του έτους. Αυτό οφείλεται κύρια στην επέκταση της Νότιας Στρατιωτικής Διοίκησης ύστερα από την ένταξη της Κριμαίας στην ρωσική Ομοσπονδία».
Της δήλωσης του Ρώσου υπουργού Άμυνας είχε προηγηθεί πριν λίγες μέρες η γνωστοποίηση της μετακίνησης μιας Μοίρας μαχητικών αεροσκαφών Sukhoi Su-30SM  στην αεροπορική βάση Μπελμπέκ στην Κριμαία, κοντά στη Σεβαστούπολη.
Το παραπάνω γεγονός σημαίνει ότι η Μόσχα φοβάται μια απονενοημένη κίνηση των ουκρανικών και ξένων μισθοφορικών δυνάμεων στην Κριμαία με αποτέλεσμα να λάβει την απόφαση για την αμυντική της θωράκιση, δια παν ενδεχόμενο. Οι υποψίες έχουν βάση καθώς όπως ήδη από τα μέσα Αυγούστου σας είχαμε ενημερώσει οι ΗΠΑ ζητούν από την Ουκρανία, να προχωρήσει στο "απονενοημένο διάβημα" και να πραγματοποιήσει επίθεση στην Κριμαία και στα ρωσικά στρατεύματα που σταθμεύουν στη περιοχή αλλά και στον ρωσικό Στολο της Μαύρης Θάλασσας. 
H Φωνή της Σεβαστούπολης (voicesevas.ru) σε δημοσίευμα της, αποκαλύπτει σύσκεψη μεταξύ στρατιωτικών της Ουκρανίας και των ΗΠΑ. Οι σύμβουλοι του Πενταγώνου ενημέρωσαν την Ουκρανία να ξεκινήσει την προετοιμασία για  μια ολοκληρωτική εισβολή στην Κριμαία. Πρόκειται για τους σχεδιασμούς κάποιων νεοταξίτικων και "σκοτεινών" κέντρων εξουσίας που ελέγχουν τις ΗΠΑ και εδρεύουν στην Ανατολική Ακτή της.
Επειδή η αμερικανική ισχύς μειώνεται λογω και της οικονομικής συρρίκνωσης είναι αποφασισμένοι να "βουλιάξουν" τον πλανήτη ακόμα και στον πυρηνικό όλεθρο προκειμένου να παραμείνουν στην παγκόσμια κυριαρχία.
Στη συνάντηση οι αμερικανοί στρατιωτικοί , είχαν εστιάσει στις ελλείψεις του Ναυτικού της Ουκρανίας ιδιαίτερα σε σκάφη και άλλον τεχνικό εξοπλισμό που είναι απαραίτητος για μια στρατιωτική επέμβαση στην Κριμαία. Το ουκρανικό Ναυτικό ήδη πριν την ανάκτησης της ρωσικής Κριμαίας ήταν εξαιρετικά αδύναμο μετά όμως την ένωσή της με την Ρωσία είναι πλέον ανύπαρκτο.
Οι Αμερικανοί από την πλευρά τους δήλωναν έτοιμοι για κάθε υποστήριξη:  Θα παράσχουν στρατιωτική και τεχνική βοήθεια στον εκσυγχρονισμό των ουκρανικών πολεμικών βιομηχανιών ενώ θα μεταφέρουν στην Ουκρανία παροπλισμένα πλοία από τις  Ένοπλες Δυνάμεις   Βουλγαρίας,  Ρουμανίας και  Πολωνίας και δεσμεύθηκαν να  παραγγείλουν  νέα σκάφη στη Γερμανία.
Υποσχέθηκαν να καλύψουν τα έξοδα για τις νέες παραγγελίες στην ουκρανική πολεμική βιομηχανία. Ωστόσο, ο στρατιωτικός προυπολογισμός της Ουκρανίας για το επόμενο έτος ήδη περιλαβάνει ποσά για την επαναλειτουργία της  ώστε μην καθυστερήσει η ναυπήγηση των νέων πλοίων ή σκαφών αλλά και του όποιου απαραίτητου εξοπλισμού.
Μεταξύ άλλων συζητήθηκε μια νέα επιστράτευση με σκοπό τη συγκέντρωση ενός στρατεύματος της τάξης των 500.000 ή 600 000 ανδρών και μόνιμων αξιωματικών. Αυτοί θα τελούν υπό την οικονομική και τεχνική υποστήριξη αλλά και καθοδήγηση των Ηνωμένων Πολιτειών. Μια τέτοια κινητοποίηση εκτιμάται ότι θα χρειασθεί τουλάχιστον 3 με 4  μήνες.
Φυσικά όλα αυτά οι Αμερικανοί τα ζητούσαν πριν την συντριπτική ήττα των ουκρανικών στρατευμάτων αλλά και των Αμερικανών μισθοφόρων και πρακτόρων που πολεμούσαν στο πλευρό τους. Μετά την ήττα και την ενίσχυση των θέσεων των ρωσόφωνων οι σχεδιασμοί αυτοί γίνονται ανεδαφικοί, αλλά ως γνωστόν, η Νεα Τάξη Πραγμάτων κυνηγά το ανεδαφικό μέχρι να το κατακτήσει, αδιαφορώντας για το κόστος.
Η Ρωσία ήδη επιμελείται της ασφάλειας της Κριμαίας καθιστώντας οποιαδήποτε δυτική σκέψη για κατάληψή της, πράξη αυτοκτονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: