Το τουρκικό κοινοβούλιο ψήφισε για Συρία με σκοπό να αποτρέψει την σύσταση Κουρδιστάν;


Όταν βγαίνει η αλεπού στο γεωστρατηγικό παζάρι μόνο αταξίες ξέρει να κάνει.
Και τώρα αρχίζει το μεγάλο μπέρδεμα των Δυτικών στην Συρία που το μάτι τους μεν βλέπει Άσσαντ αλλά δεν ξέρουν ότι το μάτι των συμμάχων Τούρκων ¨γυάλισε ¨ όταν άκουσαν την σύσταση
Κουρδικού Κράτους σε πρώτη φάση στο Βόρειο Ιράκ πριν λίγο καιρό.
Τελικά ποιος θα πολεμάει με ποιόν στην Συρία ;
Το τουρκικό κοινοβούλιο ψήφισε 298-98, όχι μόνο για να περάσει ο τουρκικός στρατός τα σύνορα της Συρίας στην μάχη εναντίον της ISIS αλλά και για να εξαλείψει τις απειλές που προέρχονται από οποιαδήποτε τρομοκρατική οργάνωση στο Ιράκ και τη Συρία.
Η διάθεση των ηγετών της Τουρκίας άλλαξε τις τελευταίες ημέρες.. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας ζήτησε από το Κοινοβούλιο να εξετάσει το ενδεχόμενο στρατιωτικής δράσης αυτή την εβδομάδα, υποβάλλοντας μια πρόταση δηλώνοντας ότι η Τουρκία απειλείται σοβαρά από το χάος στη Συρία και το Ιράκ, όπου η ISIS προσπαθεί να ιδρύσει ένα ισλαμικό
χαλιφάτο. Laura Smith-Spark, Τσέλσι J. Carter και Γκιούλ Tuysuz , CNN 2 του Οκτώβρη, 2014 – Ενημέρωση 1821 GMT (0221 HKT)
Από ποιο χάος και ποια τρομοκρατική οργάνωση απειλείται η Τουρκία στην Συρία και το Ιράκ;
Μήπως δεν είναι η ISIS και είναι οι Κούρδοι μαχητές που ουσιαστικά αναγορεύτηκαν από τους Δυτικούς σε φίλιες χερσαίες δυνάμεις που πολεμούν εναντίον της ISIS;
Όπως δήλωσε στρατηγός Martin Dempsey την Παρασκευή που μας πέρασε ότι θα συστήσει στον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ό, τι είναι απαραίτητο για να καταστρέψει την ISIS με την συμμετοχή συνδυασμού χερσαίων δυνάμεων που θα μπορέσουν να εξουδετερώσουν τις εξτρεμιστικές ομάδες
Αυτές οι χερσαίες δυνάμεις θα προέρχονται από Ιρακινούς , Κούρδους και μετριοπαθείς αντάρτες της Συρίας. ¨ Michael Pearson and Ben Brumfield, CNN
Και ξαφνικά μπαίνουν στο χορό οι Τούρκοι!!
¨ Και βλέπουμε στην επικαιρότητα να κυκλοφορούν Βίντεο και φωτογραφίες ντοκουμέντα που δείχνουν ισλαμιστές ανενόχλητους και με συνοδεία Τούρκου στρατιώτη να εισέρχονται στα τουρκοσυριακά σύνορα για να πάνε να πολεμήσουν εναντίον των Κούρδων της Συρίας στις μάχες της πόλης Κομπανί.
Οι Κούρδοι καταγγέλλουν ότι οι εγκληματίες ισλαμιστές του ΙSIL είχαν έρθει με τρένο της Τουρκίας στα σύνορα και πέρασαν με την βοήθεια των Τούρκων στην Συρία και τώρα απειλούν με γενοκτονία τους Κούρδους της περιοχής¨ defencenet.gr 19:51 02/10/2014
Οι μεν Δυτικοί θέλουν εξ άπαντος να τελειώνουν με τον πρόεδρο Άσσαντ και να δημιουργήσουν εδώ και τώρα ένα νέο Κράτος κομβικό ρυθμιστή της ενεργειακής πολιτικής τους στην Μέση Ανατολή με την ονομασία Κουρδιστάν.
Οι μεν Τούρκοι δεν θέλουν τον Άσσαντ και ταυτόχρονα ονειρεύονται την δημιουργία ¨ενεργειακού χαλιφάτου ¨ στις παλαιές κτήσεις της Οθωμανικής αυτοκρατορίας στη περιοχή για αυτό και έγιναν τον τελευταίο καιρό ευαίσθητοι με τον τάφο του γενάρχη των Σελτζούκων που βρίσκεται στο έδαφος της Συρίας.
Και φυσικά δεν θα ήθελαν να δούνε την δημιουργία Κουρδικού ισχυρού κράτους όσα και αν ¨ανταποδοτικά ενεργειακά τέλη¨ τυχόν πάρουν στην Μεσόγειο.
Σε λίγο καιρό οι Δυτικοί δεν θα πρέπει να εξουδετερώσουν μόνο το γεωπολιτικό ζόμπι της ISIS αλλά και τους σχεδιασμούς της τουρκικής μηχανής που φαίνεται να κινούνται σε άλλο επίπεδο από αυτό της Συμμαχίας των Δυτικών.
Αν στην παραπάνω εξίσωση βάλουμε και
Α. τον παράγοντα Ρωσία που δήλωσε δια του ΥΠΕΞ της ότι θα συνδράμει την Συρία σε περίπτωση που δεχτεί επίθεση.
Β. την δήλωση του νεοδιορισθέντος επικεφαλή του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg στην πρώτη συνέντευξη του ότι η συμμαχία θα συνδράμει την Τουρκία σε περίπτωση που δεχτεί επίθεση.
Άραγε από ποιους κινδυνεύει η Τουρκία;
Τότε η εξίσωση όχι μόνο λύνεται αλλά ¨ανατινάζει¨ και όλη την ευρύτερη περιοχή.
Ποια ελλείμματα και ποια πλεονάσματα;
H ΝΔ και το Πασοκ ετοιμάζονται να πιάσουν την γεωπολιτική καυτή πατάτα των ημερών μας που πιθανώς κάποιοι θα τους πετάξουν.
Μήπως το σενάριο για κυβέρνηση εθνικής ενότητας παίζει και προς αυτή την κατεύθυνση;
Ο Τούρκος αν του χαλάσουν τον σχεδιασμό στην Συρία θα εκτονωθεί αλλού;
Και φυσικά δεν θα αφήσει την εργολαβία να πάει χαμένη αλλά θα πάρει ¨ενεργειακή αντιπαροχή ¨ όπου αυτός θέλει.
Τότε θα είναι η ώρα που η αλεπού από τις εξυπνάδες της θα πηδήξει με τα τέσσερα αλλά θα πιαστεί σε ¨ καλοστημένες δαγκάνες¨.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: