ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Γιατί η Τουρκία αποφάσισε να «θυσιάσει» το έκτρωμα που δημιούργησε, την ISIS


τουρκιαισιςΤο τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε την Πέμπτη τη στρατιωτική συμμετοχή της χώρας στον πόλεμο εναντίον των τζιχαντιστών της ISIS, ανάβοντας ουσιαστικά το πράσινο φως για την εισβολή της χώρας στη Συρία και το Ιράκ.


«Θα αγωνιστούμε αποτελεσματικά εναντίον της ISIS και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων στην περιοχή. Αυτή θα είναι διαρκώς η προτεραιότητά μας», είχε δηλώσει τη Δευτέρα ο μέχρι πρότινος επιφυλακτικός Τούρκος πρόεδρος από το βήμα της Εθνοσυνέλευσης. ενώ είχε προσθέσει: «Οι τόνοι από βόμβες που πέφτουν από τον αέρα μπορούν μόνο να καθυστερήσουν την απειλή και τον κίνδυνο. Η Τουρκία δεν είναι από τις χώρες που αναζητούν προσωρινές λύσεις και οπωσδήποτε δεν θα επιτρέψει σε άλλους να εκμεταλλευθούν την κατάσταση».

Η Δύση είναι ενθουσιασμένη με το γεγονός ότι μία ακόμα εξέχουσα μουσουλμανική χώρα εισέρχεται στο διεθνή συνασπισμό δυνάμεων υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ.

Ανάλογη χαρά δείχνουν και τα διεθνή ΜΜΕ: «Η προσθήκη του δεύτερου μεγαλύτερου στρατού του ΝΑΤΟ θα απογειώσει τις επιχειρήσεις του συνασπισμού».

Με την απόφαση αυτή ουσιαστικά ο τουρκικός στρατός μπορεί να εισβάλει τόσο στη Συρία, όσο και στο Ιράκ, προκειμένου να πολεμήσει εναντίον της ISIS, ενώ τα στρατεύματα του συνασπισμού μπορούν να διασχίσουν τα τουρκικά εδάφη.

Στην αρχή η Τουρκία εμφανιζόταν τελείως απρόθυμη να λάβει μέρος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του συνασπισμού, ακόμα και μπροστά στις πιέσεις των ΗΠΑ.

Ωστόσο ξαφνικά άλλαξε στάση. Επισήμως, η χώρα ισχυρίζεται ότι η αφορμή γι΄αυτή την μεταστροφή είναι η προέλαση της ISIS προς ένα σημαντικό ιστορικό μνημείο της Τουρκίας: τον τάφο του Σουλεϊμάν Σαχ, παππού του Οσμάν Α” που ίδρυση την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόλο που ο τάφος βρίσκεται στη Συρία, ο συγκεκριμένος χώρος θεωρείται τουρκικό έδαφος, βάσει γαλλοτουρκικής συμφωνίας του 1921 και φυλάσσεται από Τούρκους στρατιώτες.

Δεδομένου λοιπόν ότι η ISIS έχει να επιδείξει «πλούσιο έργο», όσον αφορά στις καταστροφές θρησκευτικών και ιστορικών μνημείων, η τουρκική ηγεσία ανέφερε ότι ανησυχεί σοβαρά για την τύχη του τόσο σημαντικού για την ιστορία της χώρας μνημείου.

Τουλάχιστον έτσι υποστηρίζουν και αυτό το επιχείρημα προβάλλουν ως δικαιολογία για την εμπλοκή τους στον πόλεμο. Ενδεικτικές ήταν οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς, περί των κινδύνων που εγκυμονεί για το ιστορικό μνημείο η δράση της ISIS.

Όμως άλλος είναι ο πραγματικός λόγος που η Τουρκία αποφάσισε να «θυσιάσει» το έκτρωμα που εκείνη δημιούργησε και στήριξε, την ISIS.

Το ότι η Τουρκία δημιούργησε την ISIS είναι πλέον ευρέως γνωστό. Υπάρχουν άλλωστε αποδείξεις ότι οι ισλαμιστές δολοφόνοι χρησιμοποιούν ολόκληρες τουρκικές πόλεις ως στρατηγικούς κόμβους, διασχίζουν ανενόχλητοι τα τουρκικά σύνορα για να περάσουν στη Συρία, εκπαιδεύονται σε τουρκικά στρατόπεδα, εξοπλίζονται και χρηματοδοτούνται από την τουρκική κυβέρνηση.

Χαρακτηριστικά, πριν από λίγο καιρό οι New York Times, σε πρωτοσέλιδο άρθρο τους έγραφαν: Δεν είναι μόνο το φρουραρχείο της ISIS που λειτουργεί στην Κωνσταντινούπολη, υπό την κάλυψη των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, το ίδιο συμβαίνει και σε συνοικία της Άγκυρας.

Επιπλέον, όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, όσοι από τους μακελάρηδες τραυματιστούν στα πεδία της μάχης περιθάλπτονται στα νοσοκομεία της «μητέρας» Τουρκίας.

Η Τουρκία λοιπόν είναι έτοιμη να θέσει σε εφαρμογή το τελικό μέρος του σχεδίου της: Με τη χθεσινή απόφαση, η οποία επιτρέπει την εισβολή στη Συρία και το Ιράκ, η Τουρκία θα μπορέσει αφενός να ανατρέψει τον Μπασάρ αλ Άσαντ, τον μοναδικό όπως αποδείχθηκε υπερασπιστή των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή και αφετέρου θα εμφανιστεί ως σωτήρας, γεγονός που αφενός θα ενισχύσει τη δημοτικότητά της τόσο στους μουσουλμάνους της περιοχής, όσο και στη Δύση.

Το σχέδιο είναι εκπληκτικά σατανικό: αφού έβαλε πρώτα το «πιόνι» της να σπείρει τον όλεθρο, τώρα εκείνη θα αναλάβει να σώσει τα «θύματα» της δικής της ISIS.

Και αφού πλέον θα έχουν γίνει όλα αυτά, η Τουρκία θα αναγνωριστεί επιτέλους ως το ιδανικό ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.

Αυτός ήταν εξαρχής ο στόχος της Τουρκίας: η δημιουργία ενός νέου χαλιφάτου.

Έτσι εξηγείται και η δημιουργία της ISIS. Η Τουρκία την χρησιμοποίησε για να διαλύσει τις εθνικιστικές κυβερνήσεις των ισλαμικών χωρών, ώστε στη συνέχεια να μπορέσει εκείνη να τις ενσωματώσει και να δημιουργήσει τον Άξονα των Σουνιτών.

Στόχος είναι να ανακηρυχθεί η Τουρκία ως το υπέρτατο Χαλιφάτο, το οποίο θα σκεπάσει υπό τη νέο-οθωμανική ομπρέλα όλους τους λαούς της περιοχής.

hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: