Μέτρα κατά όσων καταγγέλλουν ανυπόστατα σχέδια δωροδοκίας βουλευτών προαναγγέλλει ο Μαρκογιαννάκης

Μέτρα κατά όσων καταγγέλλουν σχέδια δωροδοκίας βουλευτών τα οποία όμως δεν αποδεικνύονται προαναγγέλλει ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας Χρήστος Μαρκογιαννάκης.
 
Σε επιστολή του προς τα μέλη της Επιτροπής με την οποία τους καλεί σε έκτακτη συνεδρίαση σημειώνει πως «τον τελευταίο καιρό έχουμε γίνει μάρτυρες καταγγελιών από Κόμματα και Βουλευτές για οργανωμένο σχέδιο δωροδοκίας Βουλευτών, με στόχο τον επηρεασμό της ψήφου των κατά την προσεχή προεδρική εκλογή.
 
Οι καταγγελίες αυτές έδωσαν λαβή για σχόλια και συζητήσεις, που βλάπτουν το κύρος του Βουλευτή και του Κοινοβουλευτισμού. Η μέχρι τώρα έρευνα από τη Δικαιοσύνη, κατά πληροφορίες, ουδέν το ύποπτο κατέδειξε. Αυτό, όμως, ουδόλως μειώνει τις ζημιογόνες συνέπειες για τους παραπάνω θεσμούς, δεδομένου ότι άλλοι κακόβουλα μπορεί να αντιμετωπίσουν με δυσπιστία το αποτέλεσμα της έρευνας και να μιλούν για «κουκούλωμα» και άλλοι να πιστεύουν ότι πρόκειται περί μεθοδευμένου σχεδίου εκφοβισμού ή και εκβιασμού των Βουλευτών».
 
Ο πρόεδρος επικαλείται το άρθρο 43Α παρ. 2 περ. η΄ του Κανονισμού της Βουλής και εξηγεί πως, αρμοδιότητα της Επιτροπής, μεταξύ των άλλων, είναι «να μελετά και να εισηγείται μέτρα και να παρεμβαίνει, όταν κρίνεται αναγκαίο, δημόσια για την προστασία και ενίσχυση του κύρους του κοινοβουλευτικού θεσμού και των Βουλευτών».
 
Τέλος επισημαίνει πως «αναμφίβολα, τα όσα παραπάνω εκτίθενται επιβάλλεται να συζητηθούν στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας ως μείζον θέμα, που πλήττει τον κοινοβουλευτικό θεσμό και τους Βουλευτές.  Προς τούτο και κατόπιν έγκρισης του Προέδρου της Βουλής, θα ορισθεί τις προσεχείς ημέρες συνεδρίαση της Επιτροπής, με μοναδικό θέμα συζήτησης τα ανωτέρω».
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: