Μουσουλμάνοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν τα τουρκικά να γίνουν πρώτη γλώσσα σε δίγλωσσα νηπιαγωγεία

Να γίνει η τουρκική γλώσσα μητρική, να διδάσκονται τα ελληνικά ως δεύτερη γλώσσα και να δημιουργηθούν δίγλωσσα δημόσια νηπιαγωγεία(!) ζήτησε ο μουσουλμάνος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καρά Γιουσούφ Μεμέτ Αϊχάν όπως και ο επίσης μουσουλμάνος βουλευτής του ίδιους κόμματος Χουσεϊν Ζεϊμπέκ
Το πρωτοφανές αυτό αίτημα, πάνω σε ένα θέμα το οποίο συνιστά πεδίο ζητά επίμονα το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή  έθεσε σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την έρευνα και την τεχνολογία.
«Η παιδεία και οι υπηρεσίες που θα παρέχονται στα νηπιαγωγεία θα πρέπει να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της μειονότητας και να είναι δίγλωσσες, δηλαδή στη μητρική γλώσσα και την ελληνική», είπε ο βουλευτής Ροδόπης  για να συμπληρώσει:
«Σε κάθε περίπτωση η αναζήτηση  εκπαιδευτικών λύσεων πρέπει να γίνει στη βάση της παραδοχής ότι η ορθή εκπαίδευση στη μητρική γλώσσα παρέχει τη δυνατότητα για την εκμάθηση μιας δεύτερης γλώσσας» εννοώντας προφανώς τη δεύτερη γλώσσα την Ελληνική!
Με την  απαίτηση αυτή ο  μουσουλμάνος βουλευτή ουσιαστικά θέλει να  καταστήσει τη Θράκη τουρκικό προτεκτοράτο.
Πρακτικά το αίτημα αυτό –ουσιαστικά απαίτηση- σχετίζεται με τα μειονοτικά σχολεία.
Για να πάει ένα παιδί σε μειονοτικό σχολείο δημοτικό, καθώς δεν υπάρχουν μειονοτικά νηπιαγωγεία πρέπει να έχει πρώτα το χαρτί της φοίτησης σε δημόσιο νηπιαγωγείο. Οι μουσουλμάνοι όμως δεν στέλνουν τα παιδιά τους μόνο στα δημόσια νηπιαγωγεία αλλά και σε παράνομα νηπιαγωγεία τα οποία λειτουργούν μέσα σε τζαμιά ή οπουδήποτε αλλού, (μάλιστα αυτά αναφέρονται ως «νηπιαγωγεία των γενίτσαρων») με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος μη αποφοίτησης του παιδιού από το δημόσιο νηπιαγωγείο.
Έτσι με αυτόν τον τρόπο οι μουσουλμάνοι επιχειρούν να εκτουρκίσουν τη δημόσια εκπαίδευση κάνοντας τα ελληνικά δεύτερη γλώσσα στα δίγλωσσα νηπιαγωγεία που θέλουν να δημιουργήσουν για την μειονότητα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να δώσει –για άλλη μια φορά- να δώσει εξηγήσεις για ποιο λόγο δικοί του β δουλευτές κάνουν ουσιαστικά πλάτες στο τουρκικό προξενείο κυριότερα όμως δε τι θα κάνει εάν βρεθεί στην κυβέρνηση; Θα ικανοποιήσει πλήρως όλα τα αιτήματα του τουρκικού προξενείου;
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: