ΕΚΤΑΚΤΟ: "Στέλεχος της Deutsche Bank o αγγελιοφόρος" - Oι Γερμανοί δωροδοκούν τους βουλευτές (upd2) (vid)Άλλες διαστάσεις παίρνουν οι καταγγελίες του βουλευτή Π.Χαϊκάλη για την απόπειρα δωροδοκίας του αφού ο αποπειραθείς ήταν στέλεχος της Deutsche Bank
Στέλεχος της Deutsche Bank καταγέλλει ο Π.Καμμένος ότι ήταν ο Γιώργος Αποστολόπουλος ο φερόμενος ως ο αποπειραθείς για να δωροδοκήσει τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Π.Καμμένο.
Ιδού η αποφώνηση μέχρι αυτή τη στιγμή
Ο κ. Καμμένος είπε ότι ο Ντογιάκος διευκρίνησε ότι δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση εκ μέρους της εισαγγελίας και όλα όσα μεταδίδονται ειναι αναληθή.
Για το θέμα το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη ήρθε η ώρα να μιλήσουμε κι εμείς.
 Η υπόθεση αυτή ειναι γνωστή εδώ και 15 ημέρες. Προφυλάξαμε την υπόθεση από την δημοσιότητα γιατί πιστεύαμε ότι αρμόδιος είναι ο εισαγγελέας και η δικαιοσύνη. Γι' αυτό δεν κάναμε καμία ανακοίνωση. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα. Θα κάνουμε κάποιιες διευκρινήσεις. Ο κ. Χαϊκάλης με ενημερωσε ότι υπήρξε απόπειρα χρηματισμού του από ένα πρόσωπο και ότι εκέινος είναι διατεθειμένος πα΄ροτι είναι σε δύσκολη οικονομική κατα΄σταση να αποκαλύψει την απάτη. 
Κατόπιν τόύτου έχω καταθέσει στον εισαγγελέα που ασχολείται με την υπόθεση του λε΄γομενου κουμπαρά. Για το υλικό ρωτήθηκε αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. 
Καταγράψαμε την συνάντηση που εγινε στο ξενοδοχείο Πλαζα όπου ο μεσάζων επι μια ώρα και 14 λεπτά του έκανε την πρόταση έναντι χρημάτων να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στο βίντεο αποκαλύπτονται και άλλες υποθέσεις χρηματισμού ή απόπειρες χρηματισμού. 
Το υλικό ήρθε στα χέρια μας από καμερα ρολόι και ενημερωσαμε τον κ. Ντογιάκο. Το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου εδόθη κατάθεση από τον κ.Χαϊκάλη και εδόθη μια δισκέτα. Το πρωτότυπο ρολόι κάμερα που έφερε την δισκέτα καταγραφης του υλικου έγινε δεκτό από τον κ. Ντογιάκο προς τιμήν του. 
Προέτρψε τον κ. Χαϊκάλη να συνεχίσει τις συζητήσεις. Κλείστηκε και δεύτερη συνάντηση. Στην πρώτη συνάντηση είδαμε ότι στο συγκεκριμένο τραπέζι είχε τοποθετήσει και άλλος μηχάνημα καταγραφής συνομιλίας. Και τζάμερ που απέτρεπε την μετάδοση τηλεφωνικής συνομιλίας μέσω κινητού. Ειδοποιήσαμε ότι θα γίνει και δεύτερη συνάντηση και καταγράψαμε πάλι την συνομιλία. Εκεί ειπώθηκε να δοθεί τοποσό των 700.000 ευρώ να ρυθμιστεί το δάνειο και τα υπόλοιπα να δοθούν σε χρυσό. Υπάρχουν συγκλονιστικά στοιχεία σε αυτό τον διάλογο.
Μόλις τελείωσε η συνάντηση έγινε πάλι συνάντηση με τον εισαγγελέα Παναγιωτόπουλο παρουσία Ντογιάκου και έγινε έκθεση εγχειρήσεως και του πρωτότυπου καταγραφέα και της δισκέτας αντίτυπο. Εχουμε και εμείς αντίγραφα και τα έχουμε καταθέσει στο εξωτερικό. Ο κ. Χαακάλης έδωσε αντίγραφο στον Λάκη Λαζόπουλο.
Αποφασίσθηκε να γίνει ειδική ομάδα της αστυνομίας για να συλληφθεί επ'αυτοφόρω ο μεσάζων με τα χρήματα. Συγκροτήθηκε ειδική ομάδα που πήγαν στο σπίτι του κ. Χαϊκάλη για να συλλάβουν τον μεσάζοντα. Δυο λεπτά πριν την συνάντηση ο μεσάζων το ακύρωσε και του είπε καλά Χριστούγεννα και φεύγω.
Τον γνώρισα στο γραφείο του κ. Σαμαρά όταν ήταν πρόεδρος της ΝΔ. Ελεγε ότι ήταν στελεχος της Ντόιτσε Μπανκ. Μου το υπέδειξε ο κ. Σταματης για να καταθέσει για την έρευνα για τα CDS ως γνώστης. 
Όταν έφυγα από τη ΝΔ μου είπε ότι θα με ακολουθήσει. Έγραφε στο διαδίκτυο άρθρα με το ψευδώνυμο Δευκαλίων. Μας συμβούλευε κιόλας και του είχα εμπιστοσύνη. Την Ανοιξη του 2013 μου είπε ότι θα πάρει δουλειά στην Τράπεζα Πειραιώς και όπως έμαθα απελύθη φέτος τον Ιούλιο.
Το πρωτογενές υλικό είναι στην εισαγγελία. Ο κ. Χαϊκάλης πήγε στην ΓΑΔΑ και έδωσε κατάθεση με το όνομα του συγκεκριμένου μεσάζοντα. Αναγκαστήκαμε να ανοίξουμε το γραφείο για να βρούμε το όνομά του από την κατάθεση που είχε δώσει για τα CDS. 
Η κατάθεση έφυγε νύχτα για να πάει στον εισαγγελέα Παναγιωτόπουλο. Το υλικό αυτό είναι στα χέρια μας. 
Επειδή εμείς δεν θέλουμε να μείνει τίποτα κρυπτό υπο τον ηλιο, δυο από τα αντίγραφα θα τα στείλω στον υπουργό Δικαιοσύνης και θα του ζητήσω να τα δώσει στην δημοσιότητα. Το δεύτερο θα το δώσω στον πρόεδρο της Βουλής για να ενημερωθούν οι αρχηγοί των κομματων. Αν η κυβέρνηση κάνει πίσω και δεν κάνει πραγματικότητα την απειλή της κας Βούλτεψη τότε θα αναλάβω προσωπικά το κόστος να το δημοσιοποιήσω. Ζητώ άδεια να προβάλλουμε εδώ ενώπιόν σας μέρος του υλικού. 
Ο κ. Χαϊκάλης παίρνοντας τον λόγο είπε: 
Προσέρχομαι σε αυτή την συνέντευξη Τύπου όχι με κομπασμό, όχι με διάθεση κραυγών ούτε με διάθεση καταγγελίες. Ο κόσμος θα βγάλει τα συμπεράσματά του. ¨Ηθελα να αποδείξω ότι τιμώ την εμπιστοσύνη του κόσμου. Είμαι περήφανος με τους ανθρώπους που είμαι δίπλα. Επειδή ακούγονται πολλά και μας βρίζουν θέλω να πω ότι είμαστε πατριώτες και έλληνες και μας ενδιαφέρει η ομαλή πορεία της δημοκρατίας στον τόπο.
Εκανα το καθήκον μου. Με προσέγγισε ένα άτομο το οποίο παίζει ενργό ρόλο στην πολιτική. Στην αρχή νόμιζα ότι μου έκαναν πλακα. Οταν είδα ότι ήταν σοβαρά δεν σκέφτηκα στιγμή να ενδώσω και ενημέρωσα τον Πρόεδρο. Δεν ήξερα πως θα χρησιμοποιούνταν το προϊόν. Κάποιοι διέδιδαν ότι θα ψηφίσω Πρόεδρο Δημοκρατίας. 
Το όνομα δόθηκε από την πρώτη στιγμή στην Ασφάλεια. Μου κάνει εντύπωση πως τα ΜΜΕ έβγαλαν πόρισμα ότι δεν υπάρχει καταγγελία. Δεν καταλαβαίνω τι διάβασαν. 
Στην ερώτηση, πότε ο κ. Χαϊκάλης έδωσε το όνομα του μεσάζοντα, ο κ. Καμμένος είπε: 
Όταν ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετων μας ζητεί να αποκαλύψουμε ότι δεν υπάρχει ανακοίνωση δεν υπάρχει. Πιστεύω ότι ο κ. Παναγιωτόπουλος έχει κάνει καλά την δουλειά του. Τα στοιχεία υπήρχαν στη διάθεση της εισαγγελίας από την πρώτη στιγμή. Το όνομα δεν υπήρχε στις καταθέσεις για να διασφαλιστεί το απόρρητο. Για να μπορέσουμε επ' αυτοφόρω να δέσουμε το αδίκημα. Το όνομα δεν υπάρχει στις επίσημες καταθέσεις για να μην διαρρεύσει. Όταν δεν έγινε επιτυχής σύλληψη ο κ. Χαϊκάλης το κατέθεσε στον ανακριτικό υπαλληλο.
Στο ερώτημα αν ο μεσάζων έχει πει ποιό  εκπροσωπεί ο κ.Καμμένος απάντησε: Εχει πει πολλά ονόματα και μάλιστα αναφέρει το όνομα του πρωθυπουργού. Και του λέει δεν σε έχει πάρει ακόμα τηλέφωνο;
Στο ερώτημα αν εκπροσωπεί συγκεκριμένο κόμμα, είπε: Οσον αφορά το αν εκπροσωπει πολιτικό χώρο ο κ. Χαϊκάλης προσπαθώντας να του εκμαιεύσει του λεει δεν μπορώ να παω στη ΝΔ να μην παω σε ένα αλλο κόμμα; Και του λεει δημιουργούμε ενα κόμμα που θα δικαιολογήσει την ψήφο σου.  Στο σημείο αυτό ο Π.Καμμένος είπε ότι το κόμμα αυτό ανακοινώθηκε την επόμενη μέρα.
Στο ερώτημα πως ηξερε για το δάνειο ο μεσάζων ο κ. Χαϊκάλης είπε: Ηξερε ότι έχω πρόβλημα με το δάνειο γιατί από πέρυσει ήξερα ότι είναι σύμβουλος σε τράπεζα και του ζήτησα να γίνει διακανονισμός. Αλλά τελικά τον διακανονισμό τον πέτυχα μόνος μου. Ειχαμε μια φιλική σχέση η οποία άρχισε να αποδομείται. 
«Εχει αφήσει υπόνοια για βουλευτή των ΑΝΕΛ. Αφησε υπόνοιες ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρόσωπο των ΑΝΕΛ. Το φωτογράφισε τόσο καλά», είπε ο κ. Χαϊκάλης. «Δεν είσαι ο μόνος», μου είπε.
Για το χρονικό των επαφών ο κ. Χαϊκάλης είπε: «Μετά την τελευταία συνάντηση τον περίμενα είχαμε μηνύματα και τηλεφωνικές επαφές για αν έρθει στις 6 το απόγευμα στο σπίτι μου και τον πήρα τηλέφωνο γιατί δεν ήρθε στις 6. Του έστειλα μηνυμα στις 6 και πεντε . Εξι και επτά τον πήρα τηλέφωνο και δεν απάντησε και 6 και 12 μου είπε ότι είχε ένα πρόβλημα και θα τα πούμε μετά την Πρωτοχρονιά. 
Οταν ρωτήθηκαν για το όνομα ο κ. Καμμένος είπε ότι θα το δώσει η εισαγγελία μόνο. Είναι ποινικό αδίκημα να δημοσιοποιηθεί. Πρέπει να σεβαστούμε τις οδηγίες από την εισαγγελία. Αν μας δώσει άδεια το λέμε τώρα. 
Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις περισσότερα σε λίγο
-------------------------------------------------
Δείτε ζωντανά την συέντευξη του Π.Καμμένου
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: