Αιματηρή σύγκρουση στρατού-αστυνομίας στην Τουρκία

Αιματηρή σύγκρουση των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής αστυνομίας με τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις αφήνει πίσω της 8 νεκρούς και 4 τραυματίες. Ο τουρκικός στρατός δεν διαψεύδει την πληροφορία, την οποία δίνει στην δημοσιότητα ο κύκλος του κουρδικού αυτονομιστικού κινήματος.
ΠΗΓΗ: http://www.kathimerini.com.cy/
Σύμφωνα με πηγές του κουρδικού κινήματος, πριν από περίπου 20 ημέρες, οι ειδικές δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας πραγματοποίησαν επιχείρηση στα περίχωρα του Χακκάρι (Τσολέμεργκ). Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της αστυνομίας εξαπέλυσε επίθεση κατά του κουρδικού κινήματος παρά την αντίθετη άποψη του τουρκικού στρατού.
Οι μονάδες του τουρκικού στρατού δεν συμφώνησαν με αυτή την κίνηση με την λογική ότι η επιχείρηση ενδεχομένως θα άφηνε πίσω της πολλούς νεκρούς και τραυματίες. Οι αστυνομικοί δεν έλαβαν υπόψη τους αυτή την επισήμανση και ξεκίνησαν την επίθεση τους.


Κατά την διάρκεια της επιχείρησης της αστυνομίας, οι αστυνομικοί και οι στρατιωτικοί αντάλλαξαν σκληρά λόγια. Στην συνέχεια ο λεκτικός διαπληκτισμός μετατράπηκε σε ένοπλη αντιπαράθεση. Για πρώτη φορά, ο τουρκικός στρατός αντάλλαξε πυρά με την αστυνομία.
Η ένοπλη αντιπαράθεση άφησε πίσω της 4 νεκρούς αστυνομικούς και 3 νεκρούς αξιωματικούς του τουρκικού στρατού. Υπάρχουν ακόμη 4 τραυματίες αξιωματικοί.
Μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα «Ραντικάλ», το επιτελείο του τουρκικού στρατού δεν διαψεύδει το περιστατικό. Ο στρατός αναφέρει ότι η πολιτική εξουσία και όχι ο ίδιος, είναι η αρχή, η οποία θα πρέπει να προβεί σε σχετικό ανακοινωθέν.
Το περιστατικό έρχεται στο προσκήνιο την στιγμή που το κουρδικό κίνημα ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την επανέναρξη των συγκρούσεων ανάμεσα στο τουρκικό κράτος και στο κουρδικό κίνημα με απώτερο στόχο την πολιτική πόλωση λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές. Με αυτό τον τρόπο, η κυβέρνηση ενδέχεται να στοχεύει στην ενίσχυση των ποσοστών της
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: