Οργή Βαρουφάκη για την απόσυρση του μειωμένου ΦΠΑ με πιστωτικές

Η εμπλοκή στο μέτρο του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ (από 18% σε 15% και από 9,5% σε 6,5%) με πιστωτικές και χρεωστικές χάρτες, που ανέφερε και ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στο προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν προκάλεσε μόνο εγκατάλειψη της ρύθμισης, αλλά και δυσαρέσκειες και αναταράξεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάνης Βαρουφάκης όταν πληροφορήθηκε την εμπλοκή ενοχλήθηκε πάρα πολύ και εξέφρασε αρμοδίως τη δυσαρέσκειά του.

Εξάλλου, δεν είναι μικρό πράγμα το βράδυ να μιλάς σε τηλεοπτική εκπομπή, να παρουσιάζεις το μέτρο, να πληροφορείς ότι έχει υπάρξει συμφωνία με τους Θεσμούς και να υποστηρίζεις ότι είναι ένα μέτρο που θα αποδώσει και το άλλο πρωί να μαθαίνεις ότι απορρίπτεται γιατί θα προκαλέσει μεγάλη ¨τρύπα¨ στα έσοδα και ότι δεν βγαίνουν τα νούμερα.

Το λιγότερο που μπορείς να κάνεις σε αυτή την περίπτωση είναι να εκφράσεις την αντίθεσή σου και τη δυσαρέσκειά σου προς τον πρωθυπουργό. Αυτό έκανε σύμφωνα με πληροφορίες και ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης απευθυνόμενος στο Μαξίμου.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες διασταυρωμένες αν ο υπουργός Οικονομικών προχώρησε παραπέρα από την έκφραση της αντίθεσης και της διαμαρτυρίας.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: