ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΤΟ RIA NOVOSTI - Εξέγερση λαθρομεταναστών στην Κόρινθο: Εκαψαν κτίριο, πετροβόλησαν τους φύλακες και το μαθαίνουμε μέσω ... Ρωσίας!



του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Εξέγερση λαθρομεταναστών είχαμε στο "κέντρο φιλοξενίας" της Κορίνθου, όταν περίπου 50 λάθρο έκαψαν ένα κτίριο, κτύπησαν φρουρούς, έβαλαν φωτιά στα στρώματα και προχώρησαν σε διάφορες βιαιότητες αλλά το θέμα το πληροφορούμαστε μέσω ... Ρωσίας!
Συγκεκριμένα το ρωσικό πρακορείο Ria Novosti μέσω του ανταποκριτή του στην Αθήνα Gennady Melnik μετέδωσε όλα τα επεισόδια για τα οποία ούτε τα ελληνικά ΜΜΕ μετέδωσαν το παραμικρό, ούτε έγινε κάποια ανακοίνωση από την πλευρά της κυβέρνησης (βέβαια το pronews.gr είχε πληροφορηθεί από χθες τα γεγονότα, αλλά αυτό δεν αλλάζει την ουσία της έλλειψης επίσημης πληροφόρησης).
Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν τους ανακοινώθηκε ότι θα επέστρεφαν στις πατρίδες τους. Πρωταγωνιστές, Πακιστανοί, Μαροκινοί κλπ. Αμέσως, όπως μεταδίδει το Ria Novosti.
Η εξέγερση μεταδόθηκε ταχύτατα και σε λίγη ώρα άρχισαν οι φωτιές, ενώ οι φύλακες πετροβολήθηκαν ανηλεώς.
Αμέσως μεταφέρθηκαν μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις και εν τέλει η εξέγερση κατεστάλη.
Οπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο "Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, στην Ευρώπη, και ειδικά στην Μεσόγειο το 2015, μετακινήθηκαν  περισσότεροι από 1 εκατομμύριο πρόσφυγες και λαθρομετανάστες. 
Οι κύριες λαθρομεταναστευτικές ροές που διακινήθηκαν δια μέσου της Ελλάδος ανήλθαν σε πάνω από 844.000 άτομα.
Με το σοβαρό αυτό ζήτημα ασφάλειας ασχολήθηκε εκτενώς το κρατικό
Στην Ελλάδα ξέμεινε ένας μεγάλος αριθμός  λαθρομεταναστών που δεν κατάφεραν να διασχίσουν τα σύνορα με τα Σκόπια
Τώρα ο στόχος τους είναι  να επανεγγραφούν  ως έχοντες δικαίωμα ασύλου. Μαροκινοί,  Πακιστανοί και άλλοι  στην συνέχεια θα ξαναπροσπαθήσουν να διασχίσουν τα σύνορα και να μεταβούν στην Βόρεια και Δυτική Ευρώπη, ή όπου αλλού τους στείλουν αυτοί που τους έφεραν εδώ¨".
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: