Καισαριανής: ''Πρόσφυγας'' είπε στον Πειραιώς να βγάλει τον σταυρό''

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Ομιλητής στην 6η Γενική Ιερατική Σύναξη της Ι.Μ. Δημητριάδος, που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ.
Αν και ο Μητροπολίτης μίλησε με θέμα την «Ποιμαντική στρατηγική στην ενορία έναντι των ποικιλώνυμων αιρέσεων και της πλάνης» δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο πρόβλημα των προσφύγων το οποίο χαρακτήρισε πολύ σοβαρό, ενώ έκανε λόγο για προσπάθεια αλλοίωσης του θρησκευτικού φρονήματος στην χώρα.
"Η κατάσταση η οποία διαμορφώνεται με την είσοδο όλων αυτών των αλλοπίστων στην περιοχή μας, να μας αναγκάσει και εμείς να προβληματιστούμε, διότι πολλά από τα δεδομένα που ανέφερα θα θεωρούνται ξεπερασμένα στην εποχή μας" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δανιήλ.
Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε και σε ένα γεγονός το οποίο τους εκμυστηρεύτηκε ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, μετά το πέρας των ονομαστηρίων του Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλεξίου.
"Ξέρετε ο Μητροπολίτης Πειραιώς πήγε να μοιράσει τρόφιμα στο λιμάνι όπου έχουν τους πρόσφυγες, και φορούσε ένα σκουφάκι που είχε τον σταυρό πάνω. Τότε ένας από αυτούς που ήταν εκεί του είπε να το βγάλεις αυτό..." υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Καισαριανής.
Ο Σεβαμιώτατος συνέχισε: ''Τότε ο Μητροπολίτης φώναξε τους Αρμόδιους και είπε: Τι κατάσταση είναι αυτή; Λέει αυτός σε εμένα να βγάλω το σκουφάκι που έχει τον σταυρό; Αμέσως ο αρμσδιος προσπάθησε να ηρεμήσει τα πράγματα, ενώ του έκανε παρατήρηση γι΄ αυτό που έκανε.''
Ο Μητροπολίτης Καισαριανής στη συνέχεια έκανε την εξής αποκάλυψη, λέγοντας ότι ο Λιμενάρχης είπε στον κ. Σεραφείμ: ''Σεβασμιώτατε ξέρετε ποιος ήταν αυτός; Είναι Πράκτορας από εκει κάτω..." αφήνοντας όλους αποσβολωμένους για λίγα δευτερόλεπτα!
Επίσης ο κ. Δανιήλ τόνισε: "Μην ξεχνάτε ότι ο Αρχιεπίσκοπος πήγε εκεί στο λιμάνι να μοιράζει φαγητό στους πρόσφυγες χωρίς εγκόλπιο παρακαλώ."
"Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, διότι θα έρθουν πιο δύσκολες καταστάσεις εαν δεν προσέξουμε" παρατήρησε ο δυναμικός Ιεράρχης της Ελλαδικής Εκκλησίας.
Αξίζει να αναφερθεί πως ο κ. Δανιήλ έκανε αυτές τις αποκαλύψεις παρόντος του Μητροπολίτη Δημητριάδος, ο οποίος πριν λίγες ημέρες έλεγε ότι "δεν μπορώ να δεχτώ κάποιον που αρνείται την προσφορά σε πρόσφυγες και μετανάστες. Για μένα αυτός δεν είναι ούτε Έλληνας ούτε Ορθόδοξος."

Δεν υπάρχουν σχόλια: