Απόσυρση Τουρκικών προϊόντων από τις Ισραηλινές αγορές

Μια μεγάλη αλυσίδα τροφίμων η Shivouk Hashikma, θα αντικαταστήσει όλα τα Τουρκικά προϊόντα με άλλων κρατών που δεν είναι εχθρικά προς το Ισραήλ. Ο πρόεδρος της αλυσίδας , Ramy Lévy, δήλωσε:


Δεν πρόκειται να αποσύρουμε από τα ράφια τα προϊόντα που προέρχονται από την Τουρκία. Πρόκειται απλώς να τους (προϊόντα) επιτρέψουμε να διακινηθούν χωρίς ωστόσο να τα ανανεώσουμε. Είναι αλήθεια ότι τα προϊόντα τους είναι πιο συμφέροντα ως προς την αγορά τους. Αλλά δεν είναι πλέον ζήτημα χρημάτων. Το κοινό θα καταλάβει καλά αυτό το μέτρο και δεν θα είναι απρόθυμο να πληρώσει λίγα χρήματα παραπάνω ¨Οταν βλέπω αυτά που κάνει η Τουρκία εναντίον μας, δεν μπορώ να μείνω αδιάφορος, είναι ζήτημα αρχής.

Η επιχείρηση έχει στην κατοχή της τα 16 μεγαλύτερα μαγαζιά κυρίως στην περιοχή της Ιερουσαλήμ, αλλά επίσης και στην Ramat-Gan, Haïfa, Tibériade, Zikhron Ya’acov iκαθώς επίσης και στον νότο .

Από την πλευρά της η Τουρκικές Αερογραμμές αρνούνται να επιστρέψουν τα χρήματα σε ισραηλινούς πελάτες που ακυρώνουν το ταξίδι τους στην Τουρκία λόγω τον σχέσεων ανάμεσα στο Ισραήλ και της Τουρκίας λόγω της ανόδου των ισλαμιστών στην εξουσία. Το υπουργείο αμύνης ,ή για πιο ακριβή επεξήγηση της πάλης εναντίων της τρομοκρατίας , φυλάσσει όλους τους πολίτες διότι έγιναν να είναι δύσπιστοι απέναντι σε κάθε είδους διαμονή σε αυτήν την περιοχή η οποία ξαναέγινε ,απότομα, κατά κάποιο τρόπο εχθρική»

Η Ένωση των ταξιδιωτικών πρακτορείων έχουν λάβει δεκάδες γράμματα διαμαρτυρίας που αφορούν την άρνηση των Τουρκικών επιχειρήσεων να επιστρέψουν το ποσό του εισιτηρίου του αεροπλάνου λόγω ακυρώσεων δικαιολογώντας αυτή την άρνηση της τουρκικής κοινωνίας να τους αποζημιώσουν για το ποσό του αεροπορικού εισιτηρίου, ως κόστος ακύρωσης

Για τον Yossi Pétael, πρόεδρο της ένωσης η ένωση των τουρκικών επιχειρήσεων θαπρέπει να δείξει κατανόηση στους Ισραηλινούς πελάτες λόγω των σχέσεων των δυο χωρών και την τροπή που έχουν πάρει . Μέσω μιας απευθείας αποστολής Τουρκίας Ισραήλ δηλώνει : "Ελπίζω ότι ο τρόπος μεταχείρισης των Ισραηλινών ταξιδιωτών και το πείσμα σας να μη χάσετε λεφτά να μην ευθυγραμμίζεται με την προσδιορισμένη θέση της πολιτικής εξουσίας στην Τουρκία"

Mετάφραση για τον Ινφογνώμονα απο την Χριστίνα

http://jssnews.com


Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/06/blog-post_8925.html#ixzz0qxF9MFZB

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: