Aνακαλούν το προσωπικό των αμυντικών βιομηχανιών τους από την Τουρκία οι Ισραηλινοί

ImageΗ ισραηλινή αεροπορική βιομηχανία ΙΑΙ ανεκάλεσε το προσωπικό της στην Τουρκία για λόγους ασφαλείας ύστερα από τη φονική επίθεση του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού εναντίον ενός τουρκικού σκάφους που μετείχε σε στολίσκο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα, ανέφερε στέλεχος της ΙΑΙ σήμερα στην Eurosatory 2010.

"Ανακαλέσαμε τους υπαλλήλους μας εξαιτίας της κατάστασης αυτή την στιγμή,ύστερα από το περιστατικό με τον στολίσκο",είπε η αξιωματούχος που επικαλέστηκε λόγους ασφαλείας. "Ολοι οι Ισραηλινοί που σχετίζονται με την αμυντική βιομηχανία ειδοποιήθηκαν να εγκαταλείψουν την Τουρκία για λόγους ασφαλείας", ανέφερε η αξιωματούχος,που δεν θέλησε να αποκαλύψει το όνομά της,χωρίς όμως να διευκρινίσει τον αριθμό των ατόμων που αφορά η ανάκληση.

Aυτό βέβαια σημαίνει "πάγωμα" των προγραμμάτων και της τουροϊσραηλινής στρατιωτικής συνεργασίας, όπως ήδη έχει γράψει ρο defencenet.gr

Οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ,που συνδέονται από το 1996 με μία συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας,βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο μετά την επιδρομή αυτή σε διεθνή ύδατα,στα ανοικτά της Γάζας,στις 31 Μαρτίου,που είχε αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους εννέα ανθρωποι μεταξύ των επίβεβαινόντων στο τουρκικό πλοίο.

Σύμφωνα με την αξιωματούχο,πρόκειται για μέτρο "προσωρινό".Πρόσθεσε ότι η συμφωνία για την προμήθεια δέκα μη επανδρωμένων κατασκοπευτικών αεροσκαφών Heron στον τουρκικό στρατό δεν πρόκειται να ακυρωθεί παρά τις αντίθετες πληροφορίες τουρκικών μέσων ενημέρωσης.

Οι δύο χώρες υπέγραψαν το 2005 μία συμφωνία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων για την προμήθεια δέκα τέτοιων αεροσκαφών στην τουρκική πολεμική αεροπορία και μέχρι τώρα το Ισραήλ έχει παραδώσει τα οκτώ από αυτά.Οι καθυστερήσεις οφείλονται σε τεχνικούς και διπλωματικούς λόγους.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: