Η Τουρκία βομβαρδίζει το Βόρειο Ιράκ και ζητάει τις κεφαλές του ΡΚΚ επί πίνακι

Εγκαταστάσεις στο Βόρειο Ιράκ βομβάρδισε το Σάββατο η τουρκική αεροπορία, προκαλώντας υλικές ζημιές και έναν τραυματισμό. Την ίδια ώρα η Άγκυρα απηύθυνε δημόσια έκκληση προς τη Βαγδάτη και την Ουάσιγκτον, ζητώντας την παράδοση 248 ανταρτών του ΡΚΚ.

Όπως αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα, η Άγκυρα έχει αποστείλει «μαύρη λίστα» με ονόματα στελεχών του ΡΚΚ στις αμερικανικές και τις ιρανικές Αρχές, ζητώντας την άμεση σύλληψή τους και παράδοσή τους στην Τουρκία.

Από την αεροπορική επιδρομή του Σαββάτου, ένας άνδρας τραυματίστηκε στο μεθοριακό χωριό Σιντακάν της επαρχίας Αμπρίλ, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Στόχος της τουρκικής επιχείρησης ήταν πέντε εγκαταστάσεις, ενώ, όπως αναφέρουν κουρδικά μέσα ενημέρωσης, ο βομβαρδισμός προκάλεσε πανικό και μεγάλες καταστροφές.

Δεν ήταν η πρώτη επίθεση της τουρκικής αεροπορίας, που επιχειρεί τις τελευταίες εβδομάδες στο εναέριο χώρο του Βορείου Ιράκ, προκειμένου να χτυπήσει τα ορμητήρια των Κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ, οι οποίοι έχουν επαναδραστηριοποιηθεί μετά τη λήξη της εκεχειρίας την 1η Ιουνίου.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: