Ο Σαμαράς δεν ετοιμάζεται για εκλογές, άλλο προβλέπει

Στην χθεσινή του ομιλία στην ΠΕ ο Αντώνης Σαμαράς …απαγόρευσε τις θερινές διακοπές στα στελέχη της ΝΔ («φέτος δεν θα κάνουμε διακοπές») επειδή, όπως εξήγησε «μπορεί να μην έχουμε χρόνο, μπορεί όλα να γίνουν πολύ πιο γρήγορα, πρέπει λοιπόν να βιαστούμε, να κάνουμε τη νύχτα μέρα…» (http://www.antinews.gr/?p=52292)

Όπως ήταν φυσικό, το απόσπασμα αυτό κυριαρχεί στα σημερινά ρεπορτάζ των εφημερίδων, τα οποία δίνουν την ερμηνεία ότι « ο Σαμαράς ζητεί εκλογική ετοιμότητα», «έθεσε σε προεκλογική ετοιμότητα τη Ν.Δ.» κλπ. κλπ.

Στην πραγματικότητα ο Σαμαράς δεν προβλέπει «διπλές εκλογές». Υπάρχει κι αυτό το ενδεχόμενο στην «ατζέντα», αλλά αυτό που τον ανησυχεί κυρίως και το βλέπει να έρχεται είναι κοινωνική έκρηξη και κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ το Φθινόπωρο. Και το λέει καθαρά στην προαναφερθείσα ομιλία του «μπορεί όλα να γίνουν πολύ πιο γρήγορα… πρέπει να βιαστούμε».

Από την άλλη μεριά ο φόβος της κατάρρευσης του ΠΑΣΟΚ απεικονίζεται σαφώς σε σημερινά πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα

«Το Βήμα»: Η κυβέρνηση ανησυχεί για τους αστάθμητους παράγοντες που θα κρίνουν την επιτυχία του Προγράμματος

«Ελευθεροτυπία»: 7 απειλές βλέπει η τρόικα (Παρατεταμένη κοινωνική αναταραχή, οξείες πολιτικές εντάσεις, υψηλά επιτόκια, τράπεζες, αποπληθωρισμός, εισαγόμενες εντάσεις και εκπλήξεις είναι οι «7» πληγές που μπορεί να τινάξουν στον αέρα το Πρόγραμμα Οικονομικής Προσαρμογής της Ελλάδας)

«Τα ΝΕΑ»: Εβδομάδα παθών από τη Δευτέρα για την κυβέρνηση, καθώς αρχίζει την Τρίτη στη Βουλή η συζήτηση για το Ασφαλιστικό, αλλά παρά το εντατικό «μασάζ» στο οποίο έχουν υποβληθεί τα περισσότερα από τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ το Μέγαρο Μαξίμου εξακολουθεί να ανησυχεί σοβαρά για το αποτέλεσμα των ψηφοφοριών που αναμένεται να είναι απανωτές

Θα τα πούμε και στην συνέχεια, αλλά σειρά στελεχών του ΠΑΣΟΚ και κυρίως ο κομματικός πυρήνας του αρχίζουν και κατηγορούν πλέον ανοικτά τον Γιώργο Παπανδρέου και τον περί αυτόν ηγετική ομάδα ότι παρέσυρε το κόμμα στις πρόωρες εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου και την …καταστροφή.

«Ήταν μεγάλο λάθος που πήγαμε σε πρόωρες εκλογές», λένε τώρα. «Επειδή αν το Μνημόνιο και η υπαγωγή στο ΔΝΤ και την Τρόικα ήταν προαποφασισμένα και δεδομένα, τότε χάσαμε την ευκαιρία να αφήσουμε τη ΝΔ και τον Καραμανλή να βγάλουν το φίδι από την τρύπα για να έλθουμε μετά εμείς και να κυβερνήσουμε για είκοσι χρόνια».

Τα σχόλια δικά σας.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: