Συνεχίζονται οι επιθέσεις του PKK σε τουρκικές αστυνομικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις

Νέα επίθεση εξαπέλυσαν μαχητές του PKK σε αστυνομικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην περιοχή Pervari της επαρχίας Siirt το βράδυ της Παρασκευής 16 Ιουλίου. Ομάδες Κούρδων μαχητών επιτέθηκαν στο κτίριο της Διοίκησης της Στρατοχωροφυλακής στην Διοίκηση της Κρατικής Ασφάλειας και στους κοιτώνες της Αστυνομίας.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 21.30 το βράδυ της Παρασκευής με του Κούρδους μαχητές να χρησιμοποιούν πολυβόλα και αντιαρματικές ρουκέτες κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που διήρκησε μία ώρα. Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν ο σοβαρός τραυματισμός 4 αστυνομικών και 5 στρατιωτών με αποτέλεσμα των σύνολο των τραυματισμένων Τούρκων στρατιωτικών από τον Μάρτιο να φτάνει τους 141.

Πληροφορίες από την πόλη αναφέρουν ότι εκτός των τραυματιών υπάρχουν και νεκροί Τούρκοι στρατιωτικοί. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στην πόλη είχε διακοπή η ηλεκτροδότηση και η λειτουργία του τηλεφωνικού δικτύου. Επιπρόσθετα Κούρδοι μαχητές ανατίναξαν τον αγωγό φυσικού αερίου μεταξύ των πόλεων Κερασούντας και Ορντού στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: