Ετοιμαστείτε! 'Ερχεται "χαράτσι" και στα αγροτεμάχια

"Θα σας βάλουν φόρο στις κότες και στα παράθυρα" είπε ο Πατροκοσμάς 250 χρόνια πριν.Και όσο και αν έχουμε γαλουχηθεί στον Δυτικό Ορθολογισμό το υπουργείο οικονομικών με τις κινήσεις του μας αναγκάζει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε και άλλες οπτικές γωνίες.

Η «αγελάδα», που λέγεται ακίνητα, και αρμέγεται στη χώρα μας διαχρονικά, από όλες ανεξαιρέτως τις κυβερνήσεις, δείχνει ανεξάντλητη. Μετά από το χαράτσι, που επιβλήθηκε στα ακίνητα τον περασμένο Σεπτέμβριο, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, στο υπουργείο οικονομικών ετοιμάζουν κάτι αντίστοιχο και με τα αγροτεμάχια, αλλά και όλα τα εκτός σχεδίου οικόπεδα.

Αυτό εισηγούνται στην ηγεσία του οικονομικού επιτελείου, υπηρεσιακοί παράγοντες της Καραγιώργη Σερβίας, ώστε το μέτρο να συμπεριληφθεί στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως θα πρόκειται για «έκτακτη εισφορά μόνιμου χαρακτήρα», και θα λειτουργεί στο μοντέλο του χαρατσιού της ΔΕΗ. Δηλαδή, οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων οικοπέδων θα πληρώνουν κατ΄ αρχάς μέσω των λογαριασμών ρεύματος, αφού ο φόρος έχει πρώτα υπολογιστεί με βάση την αντικειμενική αξία των τεμαχίων.

Στο υπουργείο οικονομικών υποστηρίζουν πως θα μπορούν να προχωρήσουν στην υλοποίηση της συγκεκριμένου μέτρου μέχρι το καλοκαίρι της φετινής χρονιάς. Επιχειρηματολογούν, μάλιστα, υπέρ της επιβολής του φόρου, μιλώντας για κοινωνική δικαιοσύνη, αφού – όπως υποστηρίζουν – είναι ουκ ολίγα τα αγροτεμάχια, που βρίσκονται σε ακριβές περιοχές και είναι αφορολόγητα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: