Πρωτοφανές: Ο υπουργός θέλει να "αποκεφαλίσει" τους αδιάφθορους εισαγγελείς!

ImageΠρωτοφανής και ωμή παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης από τον ίδιο τον υπουργό Δικαιοσύνης Μ.Παπαϊωάννου, ο οποίος ζητεί να αποπεμφθούν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς που ζητούν την δίωξη του Γ.Παπανδρέου και του Γ.Παπακωνσταντίνου γιατί ήταν οι ηθικοί αυτουργοί στην πλαστογραφία του χρέους που οδήγησε την χώρα στην οικονομική καταστροφή.

Με πεντασέλιδο ερώτημά του προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ζητάει την αντικατάσταση των δυο οικονομικών εισαγγελέων, κ.κ. Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη.

Ο υπουργός αναλύει τα πρόσφατα γεγονότα και αποδίδει αυτή την ενέργειά του στο γεγονός ότι η αντιμετώπιση της διαφθοράς στη δημόσια ζωή «δεν πρέπει να αποδυναμώνεται από γκρίζες και νεφελώδεις, αλλά και ατεκμηρίωτες κσταγγελίες για πρόσωπα και συμφέροντα, που δήθεν παρεμποδίζουν τις προσπάθειες αναζήτησης της αλήθειας...». Επικαλείται επίσης τις παραιτήσεις των δύο, ενώ καλεί το Συμβούλιο να αποφασίσει αν πρέπει να αντικατασταθούν και σε αυτή την περίπτωση να οριστούν δυο νέοι αντεισαγγελείς εφετών για τις θέσεις αυτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Συμβούλιο συνεδριάζει αύριο , αλλά το ερώτημα του υπουργού θα συζητηθεί στο επόμενο πιθανότα συμβούλιο, αφού απαιτείται εισήγηση για να αποφασίσει.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: