VIDEO: Tι είναι το ACTA που απειλεί την ελευθερία μας στο διαδίκτυο;


Η υπογραφή του ACTA αποτελεί μια σοβαρή απειλή για την ελευθερία μας στο διαδίκτυο.

Όπως φαίνεται, μπορεί οι ΗΠΑ να απέσυραν προσωρινά τα νομοσχέδια Stop Online Piracy Act (SOPA) και Protect IP Act (PIPA), χάριν της μαζικής διαμαρτυρίας του κόσμου του διαδικτύου, όμως όπως όλα δείχνουν οι διαδικασίες για την λογοκρισία στο διαδίκτυο συνεχίζουν...

22 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης – μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα – δεν δίστασαν να υπογράψουν χθες στο Τόκιο τη συμφωνία κατά της πειρατείας ACTA (Anti-Coutnerfeiting Trade Agreement), με τις διαπραγματεύσεις να πραγματοποιούνται χωρίς δημόσιες διαβουλεύσεις - σχεδόν στα κρυφά.

Στην πολωνική Βουλή, οι βουλευτές του κόμματος Παλικότ κάλυψαν τα πρόσωπά τους με μάσκες, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να υπογράψει τη διεθνή Συμφωνία Εμπορίου κατά της Πλαστογραφίας (ACTA). Εξάλλου εκατοντάδες άτομα διαδήλωσαν κατά της συμφωνίας, συνεχίζοντας τις διαμαρτυρίες που εκφράστηκαν για το ζήτημα τις τελευταίες μέρες από όλους όσοι φοβούνται ότι θα οδηγήσει σε λογοκρισία στο διαδίκτυο.

Η ACTA ουσιαστικά είναι μία διεθνής συμφωνία που επιδιώκει να δημιουργήσει διεθνή πρότυπα στα ζητήματα που αφορούν τους τρόπους προστασίας και επιβολής των πνευματικών δικαιωμάτων. Ο τίτλος της συμφωνίας υποδεικνύει πως αφορά προϊόντα που έχουν αντιγραφεί, όπως φάρμακα και είδη πολυτελείας.

Δείτε ένα ενημερωτικό βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους που εξηγεί τι είναι το ACTA:



ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: ΕΔΩ και ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: