ΟΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ... ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΟΤΣΑΛΑΝ ΘΑ "ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΟΥΝ" ΓΙΑ ΝΑ "ΛΥΣΟΥΝ" ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ...




Aνοιχτό είναι το ενδεχόμενο συμμετοχής του φυλακισμένου Κούρδου ηγέτη Οτσαλάν στις συνομιλίες για το Κουρδικό κατά τον Τούρκο Υπουργό Δικαιοσύνης.

 Η εφημερίδα ''Βατάν''- που το έχει πρώτο θέμα -προβάλει τις σχετικές δηλώσεις του της σχετικές δηλώσεις του κ. Σαντουλάχ Εργκίν, ότι στον ηγέτη του ΡΚΚ, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, μπορεί να δοθεί ρόλος στην προσπάθεια επίλυσης του κουρδικού προβλήματος. Συγκεκριμένα απαντώντας σε ερώτηση εάν ο Οτσαλάν θα μπορούσε να πάρει μέρος στη διαδικασία επίλυσης, είπε : «Δεν κάνω διαχωρισμούς», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Ενδιαφέρον έχει, σύμφωνα με αναλυτές, το σχόλιο της τρουρκικής εφημερίδας:Η εφημερίδα σχολιάζει συγκεκριμένα ότι το πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνηση φαίνεται να προσπαθεί να αναζωογονήσει τις διαπραγματεύσεις επειδή έχει κουραστεί από τις ''τρομοκρατικές επιθέσεις''Επισύρει δε την προσοχή στη δήλωση του ηγέτη του φιλοκουρδικού κόμματος κ.Σελαχατίν Ντεμιρτάς,, ότι τοκυβερνών κόμμα ΑΚΡ για πρώτη φορά αντιμετωπίζει την πραγματικότητα του πολέμου και δεν ξέρει τι να κάνει. onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: