H ΔΗΜΑΡ ενοχλήθηκε (όπως αναμενόταν) για την σύλληψη του 27χρονου βλάσφημου


 Ενώ δεν λέει κουβέντα για τις ισλαμικές προκλήσεις που βιώνουμε στη χώρα μας, μόλις προσβληθεί η Ορθοδοξία μας αμέσως θυμούνται την ελευθερία του λόγου στη ΔΗΜΑΡ.
Συγκεκριμένα αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ πως «πρόκειται για μια σύλληψη η οποία αφενός, στο συμβολικό επίπεδο, δείχνει ένα κράτος πρόθυμο να ανταποκριθεί τάχιστα στις επιταγές της Χρυσής Αυγής, αφετέρου αντίκειται στην ελευθερία του λόγου, όπως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου την έχει ορίσει:  η ελευθερία του λόγου δεν πρέπει να περιορίζεται σε ιδέες και πληροφορίες ευρείας αποδοχής, αλλά να περιλαμβάνει και αυτές που αντιβαίνουν στις κυρίαρχες αντιλήψεις».

Στη συνέχεια σημειώνεται ότι «συλλήψεις τέτοιου φονταμενταλιστικού χαρακτήρα, οι οποίες δεν προσιδιάζουν σε ευρωπαϊκό δημοκρατικό κράτος, αλλά σε θεοκρατικά καθεστώτα, προσβάλλουν όχι μόνο την ελευθερία του λόγου, αλλά και όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, καθώς πρόκειται για μισαλλόδοξες, μεσαιωνικές πρακτικές οι οποίες εφαρμόζονται επ’ ονόματί τους. Αμαυρώνουν δε την εικόνα της χώρας μας διεθνώς».

Αν όμως κάποιος τους θίξει τους λαθρομετανάστες εκεί δεν υπάρχει ελευθερία του λόγου, "θα λέτε αυτό που θέλουμε εμείς", σε απλά ελληνικά. Αυτομάτως κατατάσεσαι στους "ρατσιστές" και τελειώνει η ιστορία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: