ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΩΓΜΟΣ...!!! ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΧΤΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟ 1988 ΛΕΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ...!!!



ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕ...;;; ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟ...

Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους, ουσιαστικά μετατρέπει σε αυθαίρετα, όλα τα εκκλησιαστικά κτίσματα που χτίστηκαν από το 1988 μέχρι σήμερα με άδεια της Ναοδομίας. Την απόφαση υπέγραψε και ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σταύρος Καλαφάτης.

Στις 12 Μαρτίου το Β΄ Τμήμα του νομικού Συμβουλίου του Κράτους συνεδρίασε για να απαντήσει στο ερώτημα «Ποια υπηρεσία είναι αρμόδια για την έκδοση των οικοδομικών αδειών, των έλεγχο της εκτέλεσης των οικοδομικών εργασιών και την έκδοση των αντιστοίχων διοικητικών πράξεων στα κτίρια που αναφέρονται στο άρθρο 47 παρ2 του ν.590/77 περί Κ.Χ. της Εκκλησίας της Ελλάδος».

Σύμφωνα με την 148/2012 γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ. «...δεν παρασχέθηκε ρητά στην Εκκλησία της Ελλάδος η αρμοδιότητα για χορήγηση άδειας δόμησης (όπως προβλεπόταν ρητά στον καταργηθέντα ΟΔΕΠ)...».

Κι έτσι «Μετά την κατάργηση του ΟΔΕΠ η αρμοδιότητα έκδοσης της άδειας δόμησης των κτιρίων που αναφέρονται στο άρθρο 47 παρ 2 του ν590/1977 καθώς και της άσκησης συναφούς ελέγχου τήρησης πολεοδομικών διατάξεων ως προς τα κτίρια αυτά, ανήκει στις κατά τις γενικές διατάξεις αρμόδιες πολεοδομικές υπηρεσίες και τα αρμόδια ελεγκτικά, όργανα».

Η γνωμοδότηση αυτή δεν είχε καμία ισχύ, μέχρι την 8η Οκτωβρίου. Τότε ο αρμόδιος Υπουργός την έκανε δεκτή και ενημέρωσε τις υπηρεσίες του Κράτους καταργώντας επί της ουσίας την Ναοδομία και μετατρέποντας απόν τη μια στιγμή στην άλλη εκατοντάδες εκκλησιαστικά κτίσματα σε αυθαίρετα.

Στην υπόθεση αυτή ανήκουν και τα θέματα των προστίμων που κατά καιρούς έχουν επιβληθεί σε εκκλησιαστικά κτίρια και που δεν εισπράχθηκαν ποτέ λόγω αναρμοδιότητας της Πολεοδομίας. Σε αυτά δεσπόζουσα θέση η υπόθεση των κτισμάτων του Διορθοδόξου Κέντρου στην Πεντέλη, η Μονή της Αγίας Παρασκευής στο Μάζι Μεγάρων κ.α.

Πληροφορίες από το Μέγαρο της Μονής Πετράκη αναφέρουν πως ήδη έχουν ξεκινήσει επαφές με το αρμόδιο Υπουργείο για το θέμα.

Πηγή: religiousnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: