Η ΜΙΛΛΙΕΤ ΛΕΕΙ ΠΩΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΧΤΥΠΗΣΕΙ 87 ΦΟΡΕΣ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΙ ΕΧΕΙ ΣΚΟΤΩΣΕΙ 13 ΣΥΡΙΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ...



Ο στρατός της Τουρκίας έχει βάλλει εναντίον της Συρίας 87 φορές, σκοτώνοντας 12 σύρους στρατιώτες και καταστρέφοντας αρκετά άρματα μάχης, σε αντίποινα για τα βλήματα και τις οβίδες που έχουν πέσει σε τουρκικό έδαφος προερχόμενα από τη Συρία, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ σε σαββατιάτικο άρθρο της.

Η Τουρκία έχει προχωρήσει σε μια σειρά ανταποδοτικών χτυπημάτων εναντίον των δυνάμεων του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ που μάχονται κατά των σύρων εξεγερμένων μετά τον θάνατο πέντε Τούρκων σε μεθοριακή πόλη από τον βομβαρδισμό του συριακού στρατού στις αρχές Οκτωβρίου.

Το άρθρο της εφημερίδας Μιλιέτ, συντάκτης του οποίου είναι ο Φικρέτ Μπιλά, επικαλείται ανώνυμες πηγές του τουρκικού στρατού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα τουρκικά πυρά ερρίφθησαν σε αντίποινα για τα 27 βλήματα που έπληξαν το τουρκικό έδαφος προερχόμενα από τη Συρία.

Δώδεκα σύροι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από τα τουρκικά πυρά, ενώ πέντε άρματα μάχης, τρία τεθωρακισμένα, ένα όχημα μεταφοράς πολεμοφοδίων και δύο αντιαεροπορικά όπλα έχουν καταστραφεί, ενώ πολλά άλλα οχήματα έχουν υποστεί ζημιές.

Δεκαοκτώ βλήματα από τη Συρία έχουν πλήξει την τουρκική πόλη Ακτσάκαλε στην επαρχία Σανιλιούρφα, όπου πέντε τούρκοι πολίτες έχασαν τη ζωή τους νωρίτερα το μήνα αυτό. Εννέα βλήματα έχουν πλήξει την επαρχία Χατάι.

Ο τουρκικός στρατός έχει βάλλει 69 φορές από την Χατάι και 18 από την Ακτσάκαλε, σύμφωνα με τη Μιλιέτ.

Η εφημερίδα επίσης αναφέρει ότι τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F16 έχουν τεθεί σε συναγερμό στη βάση Ιντσιρλίκ στα Άδανα, περίπου 100 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Συρία.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: