ΣΦΟΔΡΕΣ ΜΑΧΕΣ... ΣΥΡΙΑΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΠΟΛΗ ΜΑΑΡΕΤ ΑΛ ΝΟΥΜΑΝ


Συριακά αεροσκάφη σφυροκόπησαν την πόλη Μάαρετ αλ Νούμαν που τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών και βρίσκεται σε στρατηγική θέση πάνω στην οδική αρτηρία που συνδέει τη Δαμασκό με το Χαλέπι, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον έξι πολίτες, ανάμεσά τους παιδιά, όπως δήλωσαν μέλη της αντιπολίτευσης στην περιοχή αυτή.

Εικόνες από σχετικό βίντεο δείχνουν άνδρες να απομακρύνουν το άψυχο σώμα ενός νηπίου από κτίριο που ισοπεδώθηκε σε μια βόρεια γειτονιά της Μάαρετ αλ Νούμαν, 300 χλμ. βόρεια της Δαμασκού, που βομβαρδίζεται από αεροπορικές και χερσαίες δυνάμεις, αφότου οι αντάρτες πήραν τον έλεγχό της πόλης τον περασμένο μήνα.

Το περιεχόμενο του βίντεο δεν επαληθεύτηκε από ανεξάρτητη πηγή.

Η συριακή αεροπορία βομβάρδισε επίσης θέσεις ανταρτών στα περίχωρα της πόλης Χομς στην κεντρική Συρία σε μια προσπάθεια να σπάσει την πολιορκία από αντάρτες μιας στρατιωτικής βάσης στην οποία υπάρχουν δεκάδες στρατιώτες, ανακοίνωσαν στελέχη της αντιπολίτευσης.

Δύο αντάρτες σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν στο χωριό αλ Μουμπαρκίγια, 6 χλμ. νότια της Χομς, σε πέντε αεροπορικές επιδρομές στην τοποθεσία αυτή όπου αντάρτες πολιορκούν στρατιωτική εγκατάσταση, είπαν ακτιβιστές. Πηγές της αντιπολίτευσης είπαν ότι η θέση αυτή χρησιμοποιείτο για τον βομβαρδισμό μουσουλμανικών σουνιτικών χωριών κοντά στα σύνορα του Λιβάνου. enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: