Σαφείς οι ενδείξεις ότι ο Πούτιν ετοιμάζεται για πόλεμο


Ο Ρώσος Πρόεδρος προειδοποιεί για ξένη απειλή και συνιστά στους Ρώσους αξιωματούχους των Ε.Δ. και του υπ. Άμυνας εντατικοποίηση των μεταρρυθμίσεων στην αμυντική πολιτική 

Russia Today 
28 Φεβρουαρίου 2013 
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν σε χθεσινή δήλωσή του τόνισε ότι οι εχθροί της Ρωσίας καταβάλλουν συστηματικές προσπάθειες προκειμένου να αλλάξει η στρατηγική ισορροπία δυνάμεων και κάλεσε τους αξιωματούχους των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων να συνεχίσουν τόσο τις μεταρρυθμίσεις όσο και τα ριζικά βήματα της χώρας προς την κατεύθυνση του επανεξοπλισμού.

Σε κοινή σύσκεψη στην οποία συμμετείχε χθες, Τετάρτη, μαζί με τους αρχηγούς των Ε.Δ. και τους ανώτατους αξιωματούχους του επιτελείου του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, του οποίου προεδρεύει ο πρόσφατα διορισμένος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε:


«Καταβάλλονται μεθοδικές προσπάθειες με στόχο την διατάραξη της παγκόσμιας στρατηγικής ισορροπίας με διάφορους τρόπους. Οι ΗΠΑ έχουν ουσιαστικά προχωρήσει στο δεύτερο στάδιο του σχεδίου τους για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου συστήματος πυραυλικής άμυνας και υπάρχουν σοβαρές σκέψεις για επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά. Ο κίνδυνος στρατιωτικοποίησης της Αρκτικής είναι υπαρκτός και δεν αποτελεί προϊόν της φαντασίας μας ».


Απευθυνόμενος στο επιτελείο των αξιωματούχων και αρχηγών των Ε.Δ., ο Πρόεδρος Πούτιν τους συνέστησε να είναι πιο αποφασιστικοί όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις και να μην επηρεάζονται από τα λάθη των προκατόχων τους, θεωρώντας τα ως δικαιολογία για να κωλυσιεργούν. 

«Δεν θα πρέπει να ακολουθείτε τις συνήθεις τακτικές, ούτε να παρατηρούνται συνεχώς αμφιταλαντεύσεις και ατελείωτες αναθεωρήσεις αποφάσεων που έχουν ήδη παρθεί», τόνισε ο Πούτιν στους στρατιωτικούς αξιωματούχους.

Αναφερόμενος στον επανεξοπλισμό των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας ο Πούτιν κάλεσε την στρατιωτική ηγεσία να ερευνά διεξοδικά κάθε συγκεκριμένη περίπτωση, όπου παραβιάζονται συμβάσεις που αφορούν τον αμυντικό εξοπλισμό ή αναβάλλεται η εφαρμογή τους.  

Ο Ρώσος Πρόεδρος υπενθύμισε στους στρατιωτικούς ότι θα υπάρξουν και νέες παραδόσεις όπλων σύγχρονης τεχνολογίας, καθώς η Ρωσία σχεδιάζει να αντικαταστήσει το 30% όλου του αμυντικού της εξοπλισμού με τα τελευταία μοντέλα, το αργότερο μέχρι το 2015 και το 2020, ανάλογα με το σώμα στρατού, ναυτικού ή αεροπορίας. Επίσης, από 70 έως και 100 % όλων των όπλων θα πρέπει να ανανεωθούν.

«Για να ενισχυθεί αυτή η διαδικασία, η Ρωσία θα δημιουργήσει ένα νέο σύστημα έρευνας και ανάπτυξης στρατιωτικής τεχνολογίας», σημείωσε ο Πούτιν.

Ο Πρόεδρος έθιξε επίσης τα άκρως επείγοντα, κατά την άποψή του, ζητήματα που αφορούν στην άμυνα της χώρας. Παράλληλα, διαβεβαίωσε τους αρχηγούς των Ε.Δ. και άλλους κορυφαίους αξιωματούχους ότι η διάρκεια της στράτευσης θα παραμείνει η ίδια (12 μήνες) και ότι η αντικατάσταση των κληρωτών στρατιωτών με άλλους που θα έχουν υπογράψει συμβόλαιο θα συνεχιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: