ΚΟΛΑΣΗ με Πούτιν – Νετανιάχου! Χαμός στην συνάντηση για τις εξελίξεις στην Συρία.

-Μην πουλήσεις S-300 στην Συρία!

-Δεν είσαι σε θέση να μιλάς μετά τον βομβαρδισμό, μην τολμήσεις να σηκώσεις παλι αεροπλάνα κατά της Συρίας!!

Πρωτοφανής επίθεση Πούτιν στον Ισραηλινό ηγέτη, από τις σπάνιες φορές που συμβαίνει κάτι τέτοιο σε συνάντηση κορυφής.

Η συνάντηση έγινε στο σπίτι του Πούτιν στην Μαύρη Θάλασσα και η εξέλιξη θα πρέπει να προβλημάτισε πολύ τόσο τον Νετανιάχου, αλλά κυρίως τον Αμερικανικο παράγοντα.

Να υπενθυμίσουμε ότι η επίσκεψη Νετανιάχου στην Ρωσία, έγινε μετά από τηλεφώνημα του Πούτιν, τις ημέρες μάλιστα της επίσκεψης του Τζον Κέρυ στο Τελ Αβίβ!

Ο Νετανιάχου πήγε με σκοπό να εκφράσει τις αντιρρήσεις του για την επερχόμενη πώληση των S-300 στην Συρία, έχοντας στην φαρέτρα του διάφορες “απειλές” και επιχειρήματα, που έφταναν μέχρι τον βομβαρδισμό των συστημάτων πριν συναρμολογηθούν (εντός Συριακου εδάφους).

Το γεγονός αυτό εξόργισε τον Πούτιν, που όχι μόνο δεν απάντησε αλλά ξεκαθάρισε πως ο Νετανιάχου δεν έχει το δικαίωμα να ζητά οτιδήποτε μετά τον βομβαρδισμό της Συρίας! Αντίθετα, του απηύθυνε αυστηρότη προειδοποίηση “να μην τολμήσει να επαναλάβει επιθετική ενέργεια εις βάρος της χώρας!”

Αυτό βεβαίως είναι και μία εξαιρετική δικαιολογία για το Ισραήλ “να κάτσει στα αυγά του”. Αλλά η Ρώσικη πλευρά φρόντισε να το διασφαλίσει με δύο επιπλέον διαρροές:

-200 πύραυλοι είναι ήδη σε Συριακό έδαφος στα χέρια του στρατού, ο οποίος μάλιστα έχει εκπαιδευτεί στον χειρισμό τους!

-Τους πυραύλους συνοδεύει Ρωσικο κλιμάκιο, που καθιστά αδύνατη την επέμβαση της Ισραηλινής αεροπορίας για την καταστροφή τους, αφού έτσι θα χτυπήσει Ρωσικες δυνάμεις!

Ο Κέρι λοιπον και το λόμπι του Σόρος – Κατάρ – Σ. Αραβία μπορεί να πιέζει και να χρηματοδοτεί την επέμβαση του Ισραήλ, θεωρείται όμως αδύνατο το Ισραήλ να χτυπήσει με ρίσκο να έλθει αντιμέτωπο με την Ρωσία.

Τέλος, η σημαντική πολιτική είδηση που βγήκε από την συνάντηση, ήταν ότι ο Πούτιν θα σταθεί στο πλευρό του Ασάντ και δεν θα δεχθεί πολιτική λύση χωρίς την παρουσία του. Οι διαρροές λένε ότι αυτό ακριβώς διεμήνυσε τόσο στον Κάμερον όσο και στον Ομπάμα.

 

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: