ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Να μην ανεμίζει η αγγλική σημαία γιατί είναι «ρατσιστική» και «προσβάλλει» τους μετανάστες, λέει δημοτικό συμβούλιο. Να ανεμίζει όμως η σημαία των ομοφυλόφιλων



Ένα τοπικό συμβούλιο στην Αγγλία απαγόρευσε την αγγλική σημαία, επειδή ανησυχεί ότι αυτό θα «πρόσβαλε τους μουσουλμάνους», ενώ επιτρέπει τη σημαία του "ουράνιου τόξου" του κινήματος "υπερηφάνειας των λεσβιών, ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και τρανσεξουαλικών".
«Το τοπικό συμβούλιο αποφάσισε να μην ανεμίζει η σημαία του Αγίου Γεωργίου καθώς εκφράστηκαν ανησυχίες ότι θα προσβάλει τους 16 μουσουλμάνους κατοίκους της πόλης», αναφέρει η Telegraph. "Η Eleanor Jackson, καθηγήτρια πανεπιστημίου, (φώτο) είπε ότι η άσπρη σημαία με το κόκκινο σταυρό μπορεί να προκαλέσει "διαταραχές" στο Radstock του Somerset, επειδή χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των Σταυροφοριών πριν από 1.000 χρόνια."
Η Jackson πρότεινε να απαγορευτεί η χρήση της σημαίας για 20 χρόνια, όχι μόνο γιατί «είναι προσβλητική για κάποιους μουσουλμάνους», αλλά και λόγω της χρήσης της από την «ακροδεξιά».
Ακόμα και μουσουλμανικές ομάδες αντέδρασαν στην απαγόρευση μιλώντας για «υπερευαισθησία» και «πολιτική ορθότητα που έχει ξεφύγει».
"Η χρήση από την ακροδεξιά είναι ένα θέμα, αλλά το να λέμε ότι οι μουσουλμάνοι είναι προσβεβλημένοι δεν νομίζω ότι είναι σωστό. Κατανοούμε ότι η σημαία είναι μέρος της κληρονομιάς αυτής της χώρας, και στην πραγματικότητα πολλοί πολλοί μουσουλμάνοι αυτοπροσδιορίζονται ως Βρετανοί", δήλωσε ο Rizwan Ahmed, εκπρόσωπος της Μουσουλμανικής Πολιτιστικής Κοινωνίας του Bristol.
Ο εκπρόσωπος του Μουσουλμανικού Συμβουλίου της Βρετανίας, Nasima Begum, είπε ότι ο πολιούχος της Αγγλίας "πρέπει να λάβει τη νόμιμη θέση του ως εθνικό σύμβολο της συμμετοχικότητας και όχι ως ένα σύμβολο μίσους."
Μετά την απόφαση που τροφοδότησε διαμάχη, το Συμβούλιο υποστήριξε ότι οι απόψεις της Eleanor Jackson «δεν λαμβάνονται υπόψη» και ότι είχε προγραμματίσει η αγορά μιας αγγλικής σημαίας (Union Jack).
Το Συμβούλιο δεν φαίνεται να ανησυχεί ότι η εμφάνιση μιας σημαίας του "ουράνιου τόξου" των ομοφυλόφιλων σε «κατάλληλη» χρονική στιγμή του έτους για να αντιπροσωπεύει το «κίνημα υπερηφάνειας λεσβιών, ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και τρανσεξουαλικών» μπορεί να προσβάλει κανέναν (Φώτο: από άλλον Δήμο).
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η εθνική σημαία της Αγγλίας έχει αποθαρρυνθεί ή απαγορευθεί από τις αρχές εξαιτίας φόβων ότι μπορεί να προσβάλλει κάποια μειονότητα μεταναστών.
Κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010, 1200 υπάλληλοι του Δημοτικού Συμβουλίου του Bolton απαγορεύτηκε να φέρουν την αγγλική σημαία "από το φόβο ότι θα μπορούσε να θεωρηθεί ρατσιστική."
  
Όταν κάποιοι οικοδόμοι στο Coventry ύψωσαν την αγγλική σημαία, τους είπαν οι εργολάβοι να την κατεβάσουν μέσα σε 20 λεπτά, επειδή ανησυχούσαν ότι θα μπορούσε να "προσβάλλει" την τοπική πολυεθνική κοινότητα.
Το 2009, Δημοτικό Συμβούλιο του Sandwell στο οποίο κυριαρχούσαν οι Εργατικοί απέσυρε την χρηματοδότηση για την παρέλαση του Αγίου Γεωργίου, επικαλούμενο φόβους ότι «θα μπορούσε να προσελκύσει ακροδεξιά στοιχεία».
Αυτή η ιστορία δείχνει και πάλι πόσο, ενώ οι Βρετανοί πρέπει να εκφράζουν τον  "πατριωτισμό" τους στηρίζοντας πολέμους που στοχεύουν κυρίως μουσουλμανικούς πληθυσμούς σε χώρες του εξωτερικού, κάθε προσπάθεια να νιώσουν υπερήφανοι μέσα στη χώρα τους που δεν είναι αναγνωρισμένη από το Κράτος, δαιμονοποιείται ως «ρατσιστική» και «προσβλητική».
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: