Ο Α. Σαμαράς πέρασε την σκληρή γραμμή για την ΕΡΤ υπό την απειλή των εκλογών

Σκληραίνει τη στάση του το Μέγαρο Μαξίμου απέναντι στους δύο κυβερνητικούς εταίρους   απορρίπτοντας –στην ουσία- την προοπτική νέας συνάντησης των τριών πολιτικών αρχηγών, όπως ζήτησαν Βενιζέλος και Κουβέλης για το θέμα της ΕΡΤ.
Στην απάντησή του το Μαξίμου ουσιαστικά «αδειάζει» και τους δύο –«ταλαιπωρημένους»- πολιτικούς αρχηγούς λέγοντας «ποια νέα συνάντηση; Και την Κυριακή τι κάναμε;».
Με την στάση του αυτή ο πρωθυπουργός δείχνει και είναι αποφασισμένος να προχωρήσει μέχρι τέλους στην υπόθεση της ΕΡΤ, έχοντας στο συρτάρι του και κρυφές δημοσκοπήσεις οι οποίες δείχνουν στήρ5ιξη της κοινής γνώμης για το κλείσιμο της ΕΡΤ που κυμαίνεται από 60 έως και 65%-
Αυτό που ουσιαστικά είπε το Μαξίμου στους δύο κυβερνητικούς εταίρους είναι "πως όσες συναντήσεις και αν κάνουμε η απόφαση για την ΕΡΤ είναι δεδομένη και καλά θα κάνετε είναι να προσαρμοστείτε με αυτή τη γραμμή ή ρίξτε την κυβέρνηση".
Σε μια τέτοια όμως περίπτωση οι χαμένοι θα είναι σίγουρα τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, κάτι που το γνωρίζουν άριστα και οι δύο τους.
Τώρα όμως και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί αν και απέφυγαν τον «σκόπελο» των πρόωρων εκλογών (όπως είχαμε προαναγγείλει από νωρίς)  είναι υποχρεωμένοι να στραφούν στα εσωτερικά μέτωπα των κομμάτων τους καθώς αυτά ουσιαστικά «βράζουν».
Ήδη καταμετρώνται οι πρώτες απώλειες και οι «αριστερές συνιστώσες» τους ζητούν ή ακύρωση της απόφασης για την ΕΡΤ ή εκλογές.
Το «ρίσκο» που πήρε ο πρωθυπουργός αναφορικά με ένα ιδιότυπο “chicken game”  φαίνεται πως σε πρώτη φάση έχει περάσει , χωρίς όμως να αυτό να σημαίνει πως έχει «τελειώσει» με την υπόθεση ΕΡΤ ακόμη.
Τα «απόνερα» από τον «ξαφνικό θάνατο» της κρατικής τηλεόρασης ακόμη δεν έχουν φτάσει όλα στο κυβερνητικό σκάφος και πάντα ενέχει ο κίνδυνος των αιφνίδιων εξελίξεων.
Παρόλα αυτά και σε μια πρώτη ανάγνωση το Μαξίμου φαίνεται και να έσωσε τη ΝΔ από μια νέα εκλογική δοκιμασία αλλά κέρδισε στα σημεία τους δύο άλλους κυβερνητικούς εταίρους και μελλοντικούς εκλογικούς αντίπαλους.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: