Καμπανάκι ΔΝΤ για τα κόκκινα δάνεια στην Ευρωζώνη

Καμπανάκι για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και τις μεγάλες διαφορές στο κόστος δανεισμού εντός της Ευρωζώνης χτυπάει το ΔΝΤ.
Ο  διευθυντής του τμήματος νομισματικής πολιτικής και κεφαλαιαγορών του ΔΝΤ κ. Χοσέ Βινιάλς μιλώντας πριν λίγο από την Ουάσιγκτον στο πλαίσιο της παρουσίασης της έκθεσης για την Παγκόσμια Χρηματοοικονομική Σταθερότητα (Global Financial Stability Report -GFSR) αναφέρθηκε στη ζώνη του ευρώ υπογραμμίζοντας πως σε πολλές χώρες του Νότου η πίστωση εξακολουθεί να παρεμποδίζεται, λόγω του οικονομικού κατακερματισμού .
 
Ο Βινιάλς επεσήμανε πως ορισμένες τράπεζες θα πρέπει να αυξήσουν τις προβλέψεις έναντι των αναμενόμενων ζημιών από μη εξυπηρετούμενα δάνεια και προσέθεσε πως απαιτούνται συγκεκριμένες δράσεις για να αντιμετωπιστεί η διάχυση των προβλημάτων των επιχειρήσεων στους τραπεζικούς ισολογισμούς.
 
Τέλος, αναφέρθηκε στην τραπεζική ενοποίηση της ευρωζώνης και στην προετοιμασία στήριξης των τραπεζών ειδικά στην περίπτωση που τα ιδιωτικά κεφάλαια αποδειχθούν ανεπαρκή για να καλύψουν τις κεφαλαιακές ανάγκες που θα αποκαλύψουν τα τεστ αντοχής της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: