GOLDMAN SACHS: "Άγνωστες οι επιπτώσεις από το αδιέξοδο στις ΗΠΑ"

Άγνωστες είναι οι επιπτώσεις που θα προκύψουν από το αδιέξοδο για την αύξηση του ορίου δανεισμού στις ΗΠΑ, επισημαίνει σε έκθεση της η Goldman Sachs, τονίζοντας ότι θεωρεί απίθανο το ενδεχόμενο να μην υπάρξει τελικά -πολιτική- συμφωνία.
Αν και ο οίκος εκτιμά πως αυτό το- τρομακτικό- σενάριο δεν πρόκειται τελικά να επιβεβαιωθεί, ωστόσο αναπτύσσει δύο σενάρια για την περίπτωση όπου τελικά οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικανοί δεν θα καταφέρουν να βρουν τη χρυσή τομή.
Εφόσον, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών θέσει σε προτεραιότητα τις πληρωμές ο οίκος εκτιμά ότι οι κρατικές δαπάνες θα μειωθούν κατά 75 δισ. δολάρια (όχι σε ετησιοποιημένη βάση) κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου.
Αν, όμως, δεν συμβεί κάτι τέτοιο και ουσιαστικά το υπουργείο Οικονομικών προχωρήσει σε στάση πληρωμών μέχρι να μαζέψει έσοδα, τότε οι δημόσιες δαπάνες μπορεί να υποχωρήσουν έως και 175 δισ. δολάρια (επίσης σε μη ετησιοποιημένη βάση) κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου.
Αυτό που πρέπει να κατανοήσουμε είναι ότι η συζήτηση γίνεται για το εάν οι Αμερικανοί θα επιτρέψουν στους εαυτους τους να τυπώσουν και αλλο χρήμα ή όχι
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: